Weerbericht:
Perioden met zon en tot vrijdagavond meest droog
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 145 km

Voetganger naar het ziekenhuis na aanrijding Middelburg

Toegevoegd: 12-11-2021, 09.06 uur - Update: 12-11-2021, 19.39 uur
Het ongeluk gebeurde bij de rotonde op de Torenweg.
Het ongeluk gebeurde bij de rotonde op de Torenweg.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Een voetgangster is vrijdagochtend naar het ziekenhuis gebracht nadat die was aangereden in Middelburg. Het ongeluk gebeurde bij een rotonde in de wijk Dauwendaele.


Het ongeluk gebeurde rond 07.00 uur op de Torenweg bij de rotonde met de Dauwendaelselaan. Een bestelbusje dat werd bestuurd door een 22-jarige man uit Middelburg, botste daar tegen een 73-jarige voetgangster ui dezelfde plaats. Bij het ongeluk raakte de vrouw gewond. De politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse om hulp te bieden.

Uiteindelijk is het slachtoffer met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Om de hulpdiensten veilig te laten werken was de weg gedeeltelijk afgesloten. Agenten regelden in de tussentijd het verkeer op de Torenweg. Volgens de politie zag de automobilist de vrouw over het hoofd bij het oprijden van de rotonde.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maarten (13-11-2021 om 12:39)
Het gebruik van de telefoon van deze verslaafden gaat in het verkeer ook gewoon door. Zowel door voetgangers, fietsers als automobilisten en dit gaat nog heel veel slachtoffers kosten. Een oplossing kan zijn om telefoons niet te kunnen laten gebruiken zodra er gereden wordt. Of de verzekering niets uit te laten betalen zodra uit de historie blijkt dat de telefoon gebruikt is net voor het ongeval
Maarten (13-11-2021 om 11:40)
De politie kan na een ongeval heel eenvoudig de historie van het telefoongebruik terugzien, gelukkig heeft de bestuurder van dit bedrijfsvoertuig niet gebruik gemaakt van zijn telefoon net voor de aanrijding. Maar zo'n 25 % van alle bestuurders doet dit wel als ze zich in het verkeer begeven. Omdat ze er gewoon aan verslaafd zijn, en 90% van het gebruik kan heel gemakkelijk een uurtje wachten tot ze stil staan. De mensen die verslaafd zijn pakken om de paar minuten hun telefoon, ook als ze met u in gesprek zijn, tijdens het bezoek aan een restaurant, supermarkt of in de wachtruimte van bijvoorbeeld een arts. Let maar eens op.
Maarten (13-11-2021 om 10:57)
Beste ' fietser ', hoe komt u erbij dat de voetgangers hier geen voorrang hebben? Het autoverkeer kruist hier wel degelijk een zebra. Dat de zebra niet doorloopt over het fietspad doet hier niet terzake.
Zeeuwse Showride (12-11-2021 om 22:09)
Ik rij ook regelmatig over die rotonde en het verbaasd mij wel dat er iemand is aangereden...... Er zijn daar straatlantaarns en meer dan genoeg zicht!!! Beetje uit de oogjes kijken en alles is zichtbaar (neemt niet weg dat fietsers zich beter moeten gedragen in het verkeer)
Koektrommel (12-11-2021 om 10:20)
Ik rij iedere dag over deze rotonde en het verbaast me niks dat er een voetganger aangereden is. Fietsers en voetgangers hebben voorrang op deze rotonde. Bij schemer en donker zijn voetgangers lastig te zien, zeker als ze donkere kleding dragen. Fietsers geven vaak geen richting aan, als automobilist is het dan niet duidelijk of de fietser de rotonde oprijdt. Als de fiets geen verlichting heeft is het helemaal lastig in het donker en bij schemer. Oplettendheid is hier geboden!
fietser (12-11-2021 om 10:19)
Nadeel van een dubbel fietspad.
Cookie-instellingen beheren