Weerbericht:
In het (zuid)westen lokaal (dichte) mist
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Fietser steekt over, auto's botsen achterop elkaar

Toegevoegd: 14-11-2021, 12.43 uur
Fietser steekt over, auto's botsen achterop elkaar
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Bij een aanrijding op de Lange Blokweg (N59) bij Zierikzee is zaterdagmiddag materiële schade ontstaan. Er was geen sprake van letsel, alhoewel daar aanvankelijk wel rekening mee werd gehouden.


Een 58-jarige vrouw uit het Duitse Düsseldorf reed rond 14.50 uur met haar personenauto bij de rotonde bij de Grachtweg. Hier remde ze voor een overstekende fietser. De bestuurder van de auto die achter de voorste auto reed, een 77-jarige man uit Renesse, merkte dit te laat op. Hierdoor ontstond een kop-/staartbotsing. Er werd nog een ambulanceteam gewaarschuwd maar er bleek niemand gewond te zijn geraakt.

De auto's liepen lichte schade op. Deze zal worden afgehandeld door de betrokken verzekeraars.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kb (15-11-2021 om 08:24)
Aan deze kant van het water (Breskens en omsteken) stoppen sommige Duitsers zelfs midden op een N-weg (80km/h) om fietsers die afgestapt staan te wachten voor haaientanden over te laten, dit is niks anders dan levensgevaarlijk. @Loes, haaientanden en verkeersregels zijn er voor de verkeersveiligheid.. als je die negeert ben je wat mij betreft schuldig. Ik hoop dan ook van harte dat de verzekeraar hier ook zo over denkt.
Jurgen (14-11-2021 om 17:04)
Het is een bekend punt waar heel veel, voornamelijk buitenlandse bestuurders, ten onrechte stoppen voor het fietspad. De fietsers hebben daar haaientanden, dus geen voorrang.. Het valt mee dat er daar niet vaker ongelukken gebeuren omdat mensen niet verwachten dat er voor de overstekende fietsers gestopt wordt. Dit neemt niet weg dat je altijd moet opletten voor dit soort situaties en dat je genoeg ruimte moet houden om op tijd te kunnen stoppen mocht dit nodig zijn
Loes (14-11-2021 om 13:00)
Afstand houden zodat als iemand voor je plotseling remt je tijdig kan remmen. Maar veel weten het niet meer en vinden op de bumper rijden normaal en maken ervan dat hun voorganger fout is!, mischien ook bedacht de pijn in je nek waar je leven lang mee loopt omdat je haastig rijdt en oo de bumber zit.
Cookie-instellingen beheren