Weerbericht:
Bewolkt, perioden met regen. Overdag zonnige perioden. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Pand Poortvliet half jaar dicht na vondst hasj

Toegevoegd: 22-11-2021, 10.39 uur
Pand Poortvliet half jaar dicht na vondst hasj
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

POORTVLIET - Naar aanleiding van de vondst van softdrugs deze zomer in een pand in Poortvliet is dit nu op last van de burgemeester voor zes maanden gesloten.


De politie trof op maandag 30 augustus in het pand aan de Markt een handelshoeveelheid softdrugs aan. Tijdens de inval werd volgens de gemeente Tholen 2,72 kilo hasj in blokken aangetroffen. Op de zolder van de woning bevond zich een niet in werking zijnde hennepkwekerij. In het pand werd ook productieapparatuur en poeder ter bevordering en voorbereiding van handel in soft- en harddrugs aangetroffen.

Op basis van het zogeheten Damoclesbeleid is het pand sinds 17 november door de burgemeester van Tholen gesloten. Het Damoclesbeleid is gericht op het tegengaan van de drugshandel. Op basis van dit beleid is een burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond. De aangetroffen situatie in het pand in Poortvliet was volgens de gemeente voldoende aanleiding.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren