Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Verkeerscontrole bij tolplein Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 10-12-2021, 17.47 uur - Update: 10-12-2021, 18.48 uur
Verkeerscontrole bij tolplein Westerscheldetunnel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BORSSELE - De politie heeft vrijdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op het tolplein van de Westerscheldetunnel bij Borssele.


Agenten van het politiebasisteam Walcheren en de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant controleerden samen op onder meer de technische staat van de passerende voertuigen. Ook werd gekeken naar het vervoeren van vuurwerk en het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.

Één persoon moest een ademanalyse uitvoeren. De persoon blies een waarde van 105 Ug/l. Hij had dus wel alcohol op maar niet strafbaar omdat de grens voor 'ervaren' bestuurders op 220 Ug/l ligt. Het bleek al de tweede keer in drie jaar tijd dat deze persoon met alcohol maar onder de limiet reed. Daarom heeft de politie het CBR gevraagd om te bekijken of er toch maatregelen nodig zijn.

Tijdens de controle werd onder meer een auto aan de kant gezet dat twee gladde voorbanden had. Hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt. De politie raadt, zeker met de weersomstandigheden in de winter, banden regelmatig te controleren op het hebben van voldoende profiel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tja (11-12-2021 om 19:12)
Inderdaad @Franky eindejaars rally is begonnen ze zullen vd week wel bij industrieterrein arnestein of Vlissingen staan moeten nog f bonnen quantum behalen immers wie schrijft die blijft zo is het bij de politie ook en die nw snelle auto's moeten ook verdiend worden
bram goeree (11-12-2021 om 18:10)
Michel dit is onzin eerst eens goed lezen met een waarde van 105Ug/l zat hij de helft onder de limiet dus niet strafbaar en ook niet fout .
Michel (11-12-2021 om 16:59)
Wie zich bewust (en dat hebben deze overtreders) niet aan de regels houdt, moet niet gaan mekkeren dat ze een boete krijgen. Wel een flinke , jongen/meid, blijven.
GoverntheMente (11-12-2021 om 14:12)
"Één persoon moest een ademanalyse uitvoeren. De persoon blies een waarde van 105 Ug/l. Hij had dus wel alcohol op maar niet strafbaar omdat de grens voor 'ervaren' bestuurders op 220 Ug/l ligt. Het bleek al de tweede keer in drie jaar tijd dat deze persoon met alcohol maar onder de limiet reed. Daarom heeft de politie het CBR gevraagd om te bekijken of er toch maatregelen nodig zijn." 'AL' de 2e keer in 3 jaar? Moet niet gekker worden. Nog niet eens de helft van de limiet, maar toch het CBR er mee lastig vallen.
bram goeree (11-12-2021 om 13:16)
Één persoon moest een ademanalyse uitvoeren. De persoon blies een waarde van 105 Ug/l. Hij had dus wel alcohol op maar niet strafbaar omdat de grens voor 'ervaren' bestuurders op 220 Ug/l ligt. Het bleek al de tweede keer in drie jaar tijd dat deze persoon met alcohol maar onder de limiet reed. Daarom heeft de politie het CBR gevraagd om te bekijken of er toch maatregelen nodig zijn.Dit is echt belachelijk vind ik .ook ik ben tegen alcohol in het verkeer maar dit is idioot .hij zit ruim onder de strafbare norm .misschien een biertje na het werk of zoiets .die gladde banden dat is wat anders want dat kan een slip party met gevolgen hebben ,maar een biertje ,agent je moet je schamen
Koosspee (11-12-2021 om 08:30)
Oke nu breekt mijn klomp, dus iemand die zich zelf klaarblijkelijk prima weet te beheersen en zich keurig binnen de wettelijke limiet weet te houden die gaan ze nu proberen een oor aan te naaien, wat zijn dit voor corrupte praktijken??? Hallo politie, lezen we even mee???
Cookie-instellingen beheren