Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Arrestatieteam pakt tiener op in Middelburg

Toegevoegd: 21-01-2022, 15.32 uur
Arrestatieteam pakt tiener op in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een arrestatieteam van de politie heeft vanochtend een 17-jarige jongen uit Middelburg aangehouden. Bij de doorzoeking die volgde heeft de politie twee vuurwapens (waarvan één een imitatie betrof) en twee gestolen fietsen aangetroffen.


De jongeman wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende incidenten. Zo werd in de nacht van 2 op 3 januari jl. bij een woning aan de Nieuwstraat in Vlissingen een scooter gestolen. De twee daders werden betrapt en bedreigden twee voorbijgangers met een pistool. Diezelfde nacht werd rond 03.00 uur een 41-jarige fietser uit Middelburg met een pistool bedreigd. Hij fietste over de Langevielesingel en werd door een scooter met een bestuurder en een bijrijder ingehaald. Het leek erop of het tweetal de man wilde beroven, ze richtten een pistool op hem. Het slachtoffer wist te vluchten door hard weg te fietsen.

Op 4 januari betrapten agenten een man en een vrouw op de scooter, die de dag daarvoor in Vlissingen was gestolen. Tijdens een achtervolging op het Vogelpark in Middelburg kwam het tweetal ten val. De 24-jarige bijrijdster werd aangehouden, de bestuurder wist te ontkomen. De nu aangehouden tiener wordt verdacht van de genoemde berovingen en het feit dat hij de bestuurder was van de gestolen scooter. Vanwege mogelijk vuurwapengevaar werd hij door een arrestatieteam aangehouden. Dat gebeurde in een huis aan de Zacharias Jansenstraat.

Na de arrestatie werd onderzoek gedaan in de Middelburgse woning. Hierbij werden onder andere twee vuurwapens in beslag genomen. Eén van de wapens betrof volgens de politie een nepexemplaar, naar het andere wapen wordt nog onderzoek gedaan. In de schuur bij de woning trof de politie twee elektrische fietsen aan. Deze bleken afgelopen nacht te zijn gestolen. De politie heeft vandaag reeds contact gehad met de eigenaren van deze fietsen.

De politie sluit meer arrestaties niet uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (21-1-2022 om 15:38)
Middelburg staat er wel steeds beter op qua criminele jongeren. Eerst dat gedoe rond TREF, toen die doodgestoken jongen en nu dit weer. Heeft meneer Bergmann alles nog wel onder controle? Iedereen roept altijd van alles over Vlissingen maar daar lijkt het tegenwoordig wel rustiger dan in Middelburg?!
Cookie-instellingen beheren