Weerbericht:
Zomers warm. Vandaag op de meeste plaatsen droog, morgen (onweers-)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning uitgebrand Wijdaustraat Middelburg

Toegevoegd: 29-01-2022, 15.39 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een hoekwoning aan de Wijdaustraat in Middelburg is zaterdagmiddag zwaar beschadigd geraakt als gevolg van brand. Deze begon buiten maar sloeg over naar de woning.


De brand werd rond 14.35 uur gemeld als zijnde een buitenbrand bij de woning. "De brand begon buiten in de tuin en de schutting. Nadat de brand was overgeslagen naar de woning, is rond 14.45 uur middelbrand afgegeven", zo zegt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). De brand werd bestreden door vrijwilligers van de brandweerposten Arnemuiden en Torenweg (Middelburg).

De brandweer kon rond 15.10 uur het sein 'brand meester' geven. Het hoekhuis is volgens de Veiligheidsregio is volledig uitgebrand. De naastgelegen woning heeft rookschade. Of de brand ook is doorgeslagen naar de derde woning in het blok, wordt nog door de brandweer onderzocht. Salvage komt ter plaatse om te helpen bij het afhandelen van de schade.

Een ambulanceteam is ingezet om iemand te controleren vanwege rookinhalatie.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nn (29-1-2022 om 23:19)
echt bizar
GeeTee (29-1-2022 om 23:19)
@ Joris (29-1-2022 om 18:58) Verdiep u eerst in de materie, voordat u onzin uitkraamt.
Brandweervrouwtje (29-1-2022 om 22:40)
@Joris ook vrijwilligers krijgen een vergoeding voor hun werk bij de brandweer, uitrukken, en oefeningen. Hulde voor de brandweer en andere hulpverleners. Wat ik raar vind is dat er een scooter in de woonkamer staat, en raam van schuur ingeslagen is ben benieuwd wat de oorzaak was
Nic (29-1-2022 om 22:39)
@meelevende moeder. Er woonde niemand, bewoner enige weken geleden overleden.
Joris (29-1-2022 om 18:58)
Vinden jullie het ook onzin dat de vrijwilligers dit doen? Kunnen wij Nederlanders niet meer onze brandweermannen en vrouwen betalen?
Meelevende moeder. (29-1-2022 om 17:56)
Vreselijk... Als je het zo ziet, zijn ze alles kwijt... Misschien kunnen we met z'n allen wat bijdragen aan spullen... Hopelijk kunnen ze snel ergens anders terecht. En valt de longschade mee... Veel sterkte!!!
Cookie-instellingen beheren