Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 130 km

Man rijdt onder invloed met te kleine vis

Toegevoegd: 05-02-2022, 13.24 uur
Hulstenaar heeft 61 ondermaatse vissen bij zich
Hulstenaar heeft 61 ondermaatse vissen bij zich
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Eugène Harthoorn

OOSTBURG - Afgelopen nacht is een 40-jarige man uit Zierikzee tussen Oostburg Schoondijke betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Daarnaast had hij 61 ondermaatse zeebaarzen bij zich.


De Zierikzeeënaar werd omstreeks 02.15 uur op de Lange Heerenstraat (N253) betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij is onder andere positief getest op het gebruik van cocaïne en amfetamine. Een arts heeft daarom bloed bij hem afgenomen om het exacte drugsgehalte vast te stellen.

De politie trof in de auto van de man vervolgens ook twee zakken met daarin 61 ondermaatse zeebaarzen. Deze vissen waren kleiner dan de wettelijke vastgestelde afmeting van 42 cm. De bestuurder verklaarde dat hij in Frankrijk te hebben gevist ter hoogte van Duinkerke. Hij zou niet op de hoogte zijn geweest dat er een minimale afmeting verplicht is op het Nederlands grondgebied. Tegen de man wordt voor beide strafbare feiten proces-verbaal opgemaakt.

Zijn bijrijder, een 38-jarige man uit Koudekerke, is ook door de agenten gehoord. De vis en zijn visgerei zijn door de politie in beslag genomen. De vis is geschonken aan een vogelopvang, zo meldt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaak (6-2-2022 om 18:52)
Je mag ook niets meer tegenwoordig ze vangen met netten zomers allen maar ondermaatse vissen maar dat zijn beroeps zeker kijk daarna
Kees (5-2-2022 om 16:10)
ik weet dat er jaren terug nog wel eens ondermaatse slibtong in een café werden aangeboden overboord gooien is zonde en an land brengen mag niet. dan beter ergens afgeven Ze waren heerlijk.
Pim (5-2-2022 om 14:42)
Je mag er zoizo ook maar twee meenemen Speedy j .
Cookie-instellingen beheren