Weerbericht:
Zonnig, droog en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie spoort fraude met Adblue vrachtauto op

Toegevoegd: 10-02-2022, 15.36 uur
Bij een garage werd een nader onderzoek ingesteld.
Bij een garage werd een nader onderzoek ingesteld.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - De politie heeft vandaag ontdekt dat een Litouwse vrachtwagen dusdanig was gemanipuleerd dat met het aanwezige Adblue-systeem gefraudeerd kon worden. Adblue wordt gebruikt om de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) door dieselvoertuigen om te zetten in ongevaarlijke gassen.


Agenten zagen de vrachtauto vanochtend rijden over de Finlandweg in Westdorpe. Toen een controle werd ingesteld, waren er volgens de politie al indicatoren voor fraude met het Adblue-systeem. Toen vervolgens bij een garagebedrijf nader onderzoek werd gedaan, bleek dat het Adblue-systeem volledig buiten werking was. Hierdoor was de uitstoot van milieuverontreinigende stoffen maximaal, aldus de politie.

In het motorcompartiment trof de politie een apparaat aan waarmee het systeem kon worden gemanipuleerd. "Dit device zorgde ervoor dat het Adbluesysteem werd uitgeschakeld met als doel het besparen op onderhoudskosten of defecten", zo meldt de politie. De eigenaar van de vrachtwagen krijgt nu een boete opgelegd van 7.200 euro en moet bovendien het gehele Adblue-systeem laten herstellen, met alle kosten van dien.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (16-2-2022 om 02:40)
Laat het vrachtvervoer over aan proffesionals, aan Nederlandse chauffeurs met Nederlandse bedrijven. Dan weet je tenminste wat er over de wegen rijdt. Goed opgeleid en gekwalificeerd personeel. En nog gemakkelijker te controleren ook. En veiliger voor de samenleving.
Berend Botje (13-2-2022 om 12:26)
@John Lookman, U gaat ook met elke kleine storing in uw auto gelijk naar de garage om het te laten repareren?
Mb (12-2-2022 om 15:57)
@ John Lookman Wij hebben op de zaak nog een vrachtwagen lopen daar moet niet eens Adblue in dus zo levensgevaarlijk is dat niet hoor -overdreven figuur Duidelijk geen verstand van zaken
WeetAllesBeter (11-2-2022 om 17:50)
Dikke kolder... er is 0 mogelijkheid om buiten te zien dat er met adblue geklungeld wordt. Puur propaganda berichtje zo van: pas maar op! @Henk waar heb je het over? In Nederland geldt 80 als max en 89 als constructie snelheid. In België is de max 90.
Henk (11-2-2022 om 14:12)
Eén vrachtwagentje maar ???? En is de maximum snelheid van 80 km/u voor die kolossen inmiddels afgeschaft, of geldt dat alleen voor Nederlandse wagens ??
Kreltje (11-2-2022 om 13:16)
@JFK en bert kaiser, hebben jullie enig idee wat AdBleu is, of roep je zomaar wat?
Cookie-instellingen beheren