Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Granaten uit oorlogen tot ontploffing gebracht bij Vrouwenpolder

Toegevoegd: 22-03-2022, 22.13 uur
De EOD liet de explosieven gecontroleerd ontploffen.
De EOD liet de explosieven gecontroleerd ontploffen.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

VROUWENPOLDER - De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft dinsdag verschillende explosieven uit de eerste-en tweede wereldoorlog tot ontploffing gebracht. De gecontroleerde ontploffing gebeurde bij Vrouwenpolder.


De granaten uit de wereldoorlogen waren eerder gevonden in Zeeland. Dinsdag werden de explosieven naar het strand bij Vrouwenpolder gebracht om tot ontploffing gebracht te worden. De politie was aanwezig om publiek op een veilige afstand te houden.

De lading explosieven werd door de EOD bij Vrouwenpolder in een diep gegraven put gelegd. Vervolgens werd alles zorgvuldig geprepareerd voor een gecontroleerde ontploffing. Daarna werd de put dichtgegraven met een bult zand eroverheen. Daardoor zou de ontploffing zoveel mogelijk ondergronds plaatsvinden waardoor de schade zo beperkt mogelijk bleef.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren