Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Fietser zwaargewond na botsing met tractor

Toegevoegd: 24-03-2022, 12.51 uur
Foto 12 van 15

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (25-3-2022 om 13:36)
Beste r, je zal wel ergens in de stad wonen, maar de locatie van het gebeuren is gewoon het platteland. Zowel de kar achter de trekker als de frontlader voorop de trekker laten zien dat dit niet een trekker is die voor grondtransport wordt gebruikt, maar gewoon van een boer is. Wat er verder gebeurd is weet ik ook niet, maar niet dat de trekker te hard reed (want dan kan je geen bocht maken) en verder lijkt de fietsers ergens midden op de weg te zijn geraakt. En dat lijkt het toch eerst en vooral op een vreemde manoeuvre van de fietser.
fietser (25-3-2022 om 13:14)
@Zeeuw. Er zijn tractoren die dat halen, daarentegen niet mogen rijden en ze hebben tegenwoordig een kenteken. en max snelheid is 40km/u. en @ r ook een jonge gast moet minimaal 16 zijn en een rijbewijs halen. Tractoren die hetzelfde werk kunnen doen als een vrachtauto laten ze niet zomaar iemand op rijden. Trouwens niet alle vrachtauto's kunnen komen op plekken, waar dat met een tractor wel kan. In Belgiƫ moeten ze voor deze joekels een vrachtwagenrijbewijs hebben tegenwoordig als ze op de openbare weg rijden. NL al met een kenteken. En in deze situatie is te zien dat de tractor afslaat. Waar de fietser dan was en hoe dat is aan de betrokkenen en de plek waar de fiets lag. Sterkte aan betrokkenen en hopen dat het goed komt met de 'oudere"
M (25-3-2022 om 13:01)
Beste r, dit verhaal heeft niets te maken met dit ongeluk zo te zien wordt deze trekker en aanhanger voor agrarische doeleinden gebruikt
Torsius (25-3-2022 om 12:49)
Marius, u stelt dat een fietser die ingehaald wordt rekening moet houden dat de inhaler afslaat, maar dat is uiteraard de verantwoordelijkheid van de inhalende partij. Die moet niet iemand inhalen en dan afslaan. Datzelfde geldt voor de dode hoek: het is de verantwoordelijkheid van een bestuurder om het verkeer om diens voertuig heen in de gaten te hebben bij een manoeuvre. "Hij zat in m'n dode hoek" is een verklaring maar geen excuus.
r (25-3-2022 om 11:48)
Veel tractoren met jonge gastjes worden inzet om werk te verrichten wat voor vrachtwagens te duur is. Deze voertuigen behoren op het land en niet op de weg.
marius (24-3-2022 om 19:40)
Aan de Zeeuw ik zou eerst maar eens U snelheidsmeter met een goede navigatie laten ijken,de meeste vooral Aziatische merken geven zomaar 5 tot 7 km te veel aan,dat die fietser aangereden is natuurlijk verschrikkelijk,maar vergeet niet dat de meeste mensen op een elektrische fiets te hard rijden en als je ingehaald wordt door een groot voertuig is het verstandig om dan rekening te houden dat die afslaat zou zomaar gebeurt kunnen zijn dat de fietser te dicht achter de tractor zat of in dode hoek wij weten nl geen van allen hoe hard beiden gereden hebben,(niet iedere tractor rijdt tegen de 60 km
Cookie-instellingen beheren