Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Illegale bewoning in bedrijfspand Arnestein Middelburg

Toegevoegd: 25-03-2022, 17.11 uur
Illegale bewoning in bedrijfspand Arnestein Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG -Tijdens een integrale controle bij een bedrijfspand op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg is gisteravond illegale bewoning geconstateerd. Ook zou een werknemer mogelijk zijn onderbetaald en te lange dagen hebben moeten werken. Hier wordt nog nader onderzoek naar gedaan.


De gemeente was naar eigen zeggen getipt over de mogelijke bewoning van het bewuste bedrijfspand. In het pand zouden buitenlandse werknemers worden gehuisvest, iets dat op basis van het bestemmingsplan niet is toegestaan. Omdat niet duidelijk was onder welke omstandigheden en voorwaarden de betreffende personen in Nederland werkten, namen ook medewerkers van de Nederlandse Arbeidsinspectie deel aan de controle.

Bij de controle gisteravond bleek inderdaad sprake te zijn van illegale bewoning. "De eigenaar van het pand krijgt enige tijd om de overtreding op te heffen. Daarna vindt opnieuw een controle plaats", zo legt de gemeente uit. Op het gebied van brandveiligheid zijn volgens de gemeente ook meerdere overtredingen geconstateerd.

De Nederlandse Arbeidsinspectie trof een persoon aan met de Servische nationaliteit. "Naar aanleiding van het gesprek dat de inspecteurs met de man hebben gehad, start de Arbeidsinspectie een onderzoek bij zijn werkgever. Het vermoeden bestaat dat de man door zijn werkgever is onderbetaald en dat hij te lange dagen heeft gewerkt. Niet uitgesloten wordt dat bij de nadere inspectie nog meer overtredingen worden geconstateerd", aldus de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren