Weerbericht:
Af en toe zon en droog. Morgen zonnig en warmer
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijbewijs van vluchtende snorfietser ingevorderd

Toegevoegd: 30-03-2022, 22.29 uur
Rijbewijs van vluchtende snorfietser ingevorderd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een snorfietser ingevorderd na afloop van een achtervolging. Na een controle op de rollerbank bleek het voertuig een te hoge constructiesnelheid te halen.


Een motoragent wilde de snorfietser woensdagavond controleren op de Watermunt in Terneuzen in de wijk Othene. De bestuurder van een snorfiets had daar echter geen zin in en besloot er vandoor te gaan. Volgens de politie reed hij op roekeloze wijze en met gevaarlijke snelheden door de wijk.

Uiteindelijk gaf de bestuurder het op en staakte zijn vluchtpoging. Het rijbewijs van de bestuurder is daarop ingevorderd en zijn snorfiets is meegenomen naar het bureau voor een controle op de rollerbank. Het voertuig bleek uiteindelijk 55 kilometer per uur te rijden terwijl de maximum constructiesnelheid van een snorfiets 25 kilometer per uur bedraagt. Een officier van justitie zal uiteindelijk beslissen wat er met het rijbewijs van de bestuurder zal gebeuren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pitbull (2-4-2022 om 13:16)
ik loop daar nogal eens met de hond en wat je dan ziet kan echt niet : racen tegen elkaar en grote stukken op achterwiel rijden en vooral geen respect als er mensen lopen, kinderen, ouderen... een ding weet ik zeker : als ik geraakt wordt door zo'n braaf knulletjes scooter, dat dan mijn hond helemaal los zal gaan en ben benieuwd of ze dan nog verder gaan met hun capriolen.......als ze dat nog zouden kunnen...
bram (1-4-2022 om 01:50)
Ja, beginnende Verstappen, je hebt de "snorfiets" niet voldoende opgevoerd. en dan nog denken dat je niet gepakt gaat worden met je 55 km per uur. Dit rijbewijsje ben je alvast kwijt, straks misschien je groot rijbewijs !! Alles opgelost.
Toon (31-3-2022 om 15:45)
Je bent ongelooflijk stom om als brom/snorfietser pogen te ontsnappen aan een Politiemotorrijder. Je kans op slagen is erg klein. Dus de uitslag van de stunt staat op voorhand al zo'n beetje vast. En vooral nooit vergeten dat die Politiemotorrijder naast het volwaardige motorrijbewijs ook een voortgezette rijopleiding heeft gevolgd. En tot slot is een motor op nagenoeg alle fronten de meerdere van een (opgevoerde) brom/snorfiets.
GeenBayboomer (31-3-2022 om 13:56)
@Kees In de Verenigde Staten van Amerika is justitie gedeeltelijk geprivatiseerd. Dat is zo'n groot fiasco dat sommigen dat systeem beter kennen dan ons eigen systeem. Ik vraag mij echt af wat je denkende was toen je dat bedacht. Alsof je ter plekke vergat wat boetes zijn... Als inwoner van Terneuzen zijn de slingerende, 40 OF 60 (Geen 50!) niet richting aangevende
Michel (31-3-2022 om 12:42)
Rijbewijs voorlopig niet teruggeven. En snorfiets naar de schroothoop. Einde verhaal.
Ewa (31-3-2022 om 08:37)
Altijd dezelfde houd je gewoon aan de regels zal je leven stuk makkelijker maken...
Cookie-instellingen beheren