Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Engelse vliegtuigbom ontdekt bij Breskens

Toegevoegd: 07-04-2022, 08.54 uur
Engelse vliegtuigbom ontdekt bij Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

BRESKENS - Tijdens explosievenonderzoek in Breskens is een explosievenonderzoek is een 500-ponder uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Dat laat de gemeente Sluis woensdag weten. Volgens de gemeente is er geen gevaar voor de omgeving.


Het onderzoek vond plaats in verband met ontwikkelingswerkzaamheden in Breskens. De Engelse vliegtuigbom werd gevonden aan de Nieuwesluisweg. Na het aantreffen van de vliegtuigbom heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) de bom geïdentificeerd. Daarna is de bom door de EOD afgedekt en veiliggesteld. Op dit moment zijn er buiten deze maatregelen geen aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig en is er geen gevaar voor de omgeving. Het explosievenonderzoek is nog niet afgerond.

De gemeente Sluis gaat met de betrokken partijen in overleg over de ruiming en de voorbereiding ervan. Omwonenden en woningeigenaren in de nabije omgeving zijn geïnformeerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren