Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Mannen opgepakt voor opzetten smokkellijn cocaïne

Toegevoegd: 07-04-2022, 16.40 uur
Mannen opgepakt voor opzetten smokkellijn cocaïne
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft afgelopen maand vier mannen opgepakt die bezig zouden zijn geweest met het opzetten van een smokkellijn naar de Vlissingse haven, voor vermoedelijk cocaïne. Twee andere mannen zijn verhoord.


De recherche startte begin 2021 een onderzoek toen onderlinge berichten tussen zes mannen werden onderschept. Nadat de berichten waren gedecodeerd, bleek dat de mannen van januari tot juni 2020 werkten aan het opzetten van een smokkellijn, onder andere naar de haven in Vlissingen.

Volgens de politie waren drie van de zes mannen in de genoemde periode werkzaam in de Vlissingse haven. “Dit drietal stond in nauw contact met drie andere mannen. De havenarbeiders gaven aan hen cruciale informatie door en zouden mogelijk een actieve rol gaan spelen bij de invoer van verdovende middelen. De politie gaat er vanuit dat het hierbij om cocaïne ging. De daadwerkelijke invoer kon niet worden aangetoond”, zo vertelt een woordvoerder vandaag.

Vier van de zes mannen werden eind maart opgepakt. Het gaat om een 31-jarige man uit Oost-Souburg, een 31-jarige man uit Vlissingen en twee 39-jarige mannen uit Middelburg. Na de aanhoudingen werden door de officier van justitie aanvankelijk beperkende maatregelen opgelegd. Daarom mochten zij alleen contact hebben met hun advoca(a)t(en) en de recherche. Om deze reden is ook niet eerder van de arrestaties melding gemaakt, zo laat de politie weten.

Op vrijdag 1 april stelde de rechter-commissaris het viertal voor 14 dagen in bewaring. Gisteren werden de beperkende maatregelen ingetrokken. De twee andere verdachten, een 40-jarige man die momenteel gedetineerd zit en een 47-jarige man uit Middelburg, zijn afgelopen week door de politie verhoord. De officier van justitie zal later beslissen over hun eventuele vervolging(en).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren