Weerbericht:
Vandaag zonnig en droog
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 76 km

Rookontwikkeling bij EPZ-centrale Borssele

Toegevoegd: 20-04-2022, 06.23 uur - Update: 20-04-2022, 06.55 uur
De rook werd veroorzaakt door een warmgelopen oliepomp.
De rook werd veroorzaakt door een warmgelopen oliepomp.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Zowel de bedrijfsbrandweer als de reguliere brandweer zijn vanochtend ingezet na een brandmelding bij de EPZ-centrale bij de Zeedijk in Borssele.


Rond 05.55 uur werd rookontwikkeling opgemerkt waarna de bedrijfsbrandweer op verkenning uitging en ook twee reguliere blusploegen en een ladderwagen met spoed ter plekke werden gestuurd. Na een eerste onderzoek constateerde de bedrijfsbrandweer dat er wel rook maar geen vuur te zien was.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) leek aanvankelijk uitdampende smeerolie de oorzaak maar bleek de rookontwikkeling uiteindelijk afkomstig van een warmgelopen oliepomp. Een verdere brandweerinzet is niet nodig. De rook wordt verdreven door het ventilatiesysteem van de kerncentrale.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren