Weerbericht:
Vandaag veel zon en zomers warm. Donderdag (onweers)buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 18 km

Deense truck gaat in vlammen op in Goes

Toegevoegd: 05-08-2001, 23.59 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - Een Goese handelaar in tweedehands vrachtwagens kocht enige jaren geleden in Denemarken een aantal afgeschreven brandweervoertuigen op.

Het ging om wagens van het Falck-reddingskorps, de organisatie die in grote delen van Denemarken alle brandweer-, ambulance- en reddingstaken voor haar rekening neemt. Een van de voertuigen was een tankautospuit op een zogenaamd MAN-kurzhauber-chassis (met een kort 'neusje').

Blijkbaar was deze tankautospuit onverkoopbaar, want sinds enige tijd stond het voertuig weg te roesten op een stukje niemandsland tussen twee bedrijfsloodsen aan de Dirk Dronkersweg. Het was deze MAN die zondagavond voor een groot deel in vlammen opging, waarschijnlijk als gevolg van vandalisme.

Bij de alarmcentrale kwam om 22.06 uur de melding binnen van een vrachtwagenbrand op de Dirk Dronkersweg. In grote delen van Goes was de brand op dat moment al te ruiken. Bij aankomst van de TS 47-49 en de HV 47-70 bleek het te gaan om deze 'brandweerveteraan'.

De vlammen sloegen aan alle kanten uit de kabine. Met twee stralen hoge druk was het vuur binnen vijf minuten onder controle. De dubbele kabine en het motorcompartiment brandden geheel uit. Om tien over half elf waren de beide voertuigen en de manschappen weer terug op de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren