Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Kind met metaaldetector vindt Duitse brisantgranaat

Toegevoegd: 27-04-2022, 18.38 uur
Kind met metaaldetector vindt Duitse brisantgranaat
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

SLUIS - De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is woensdag uitgerukt voor een Duitse granaat die aan de Zeeuws-Vlaamse kust werd gevonden. Het explosief uit de tweede wereldoorlog werd door een kind ontdekt. 


Het betrof een Duitse brisantgranaat uit de tweede wereldoorlog. Een jongetje was met een metaaldetector in de duinen van de gemeente Sluis aan het zoeken toen hij het explosief vond.

De politie werd gewaarschuwd om de omgeving veilig te stellen. Vervolgens werd ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen om poolshoogte te nemen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mark (28-4-2022 om 20:47)
@tomotom, ik heb ooit voor een grindwasserette gewerkt die een metaal magnetisch bandje had om metaal uit het gewonnen zeezand te halen. waren eingelijk alleen explosieven. nadat er een keer een band was gestop en de explosieven bak vol stond met zand pakte men collega hem op draaide hem om en stond explosieven van 3 meter in die bak te gooien. ben maar snel weggereden. als de eod 1x per jaar komt worden er kurkdroge ontstekings korrels uit het mechanisme gehaald. sommige bommen hebben de groene verf er nog op zitten. ingedeukte punt van de ontsteker. levensgevaarlijke troep is het
TomTom (28-4-2022 om 13:46)
@Ano, u geeft zelf het antwoord al, op uw werk, een explosievenbak aanwezig, dus gebeurd het vaker, zal aan de aard van het werk liggen. Kind met detector, duinen, openbaar gebied, vakantie
Ano (28-4-2022 om 00:35)
En hier komt de EOD wel, weet dat bij mijn vorige werk wij deze als werknemers in de explosievenbak moesten dumpen....
Cookie-instellingen beheren