Weerbericht:
Veel zon en droog
Verkeersinformatie:
48 files van totaal 183 km

Middelburger slachtoffer van bankpasfraude

Toegevoegd: 17-05-2022, 12.30 uur
Middelburger slachtoffer van bankpasfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Een Middelburgse vrouw is dinsdag slachtoffer geworden van de zogeheten bankpasfraude. Dat laten de wijkagenten uit de gemeente Middelburg via Instagram weten. De agenten waarschuwen nogmaals voor de oplichtingspraktijken.


De Middelburgse had haar bankpas meegegeven aan een oplichter die zich voordeed als bankmedewerker. Volgens de wijkagenten komt de oplichter vaak geloofwaardig over omdat hij of zij herkenbare bedrijfskleding draagt. Bij het Middelburgse slachtoffer zouden uiteindelijk duizenden euro's van haar rekening zijn afgeschreven.

De wijkagenten benadrukken mensen met klem om een gesprek aan te gaan met ouders, grootouders en ouderen in de omgeving om hen te waarschuwen. Volgens de politie zijn deze mensen vaak te goed van vertrouwen waardoor ze een makkelijk slachtoffer zijn voor de oplichters. De wijkagenten laten op Instagram weten dat elkaar vertrouwen geen slechte eigenschap is, maar dat een stukje achterdocht geen kwaad kan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anni (18-5-2022 om 14:45)
Ja het is naïef en ook wel een beetje dom, men is zeker meermalen gewaarschuwd.... en toch. Dit soort etterstraaltjes gaan op een bepaalde manier te werk, ze overrompelen die mensen, bellen en gelijk wordt er aan de voordeur aangebeld, ze zaaien verwarring en chaos en spelen zo in op de onzekerheid die oude mensen op die momenten kunnen ervaren, zij denken minder snel en zijn dus kwetsbaar op die momenten. Laten we de wereld ff niet omdraaien, eigen schuld dikke bult lees ik hier, werkelijk? Dus omdat mensen kwetsbaar zijn mogen deze etterstralen dit doen? Ze mogen t mij eens proberen, maar ik waarschuw ze vast, ik breek ze allebei hun benen.
Arthur (18-5-2022 om 07:02)
Sommige mensen zijn zo naïef dat ze van alles geloven. Vanaf vroeg in de jaren '90 kan ik mij de reclames herinneren over de pinpas: "Je mag alles van mij weten, behalve mijn pincode". Dus als men zo lomp is, dan is het eigen schuld dikke bult.
Gerarda (17-5-2022 om 21:17)
Ik snap het niet dat er nog steeds mensen zijn die erin trappen. Er zijn genoeg waarschuwingen gegeven afgelopen jaren via Social Media, TV, RADIO en KRANTEN. En toch blijven mensen hardleers.
timsalabim (17-5-2022 om 20:39)
We moeten gewoon weer terug naar contant geld; gewoon weer ouderwets inelkaar gebeukt worden op straat in een steegje en dan het wegnemen van je papier en nikkel; heb je dit geouwehoer aan de voordeur ook niet meer + dat al die plastic bankpasjes nou niet bepaald goed zijn voor het milieu....
WeetAllesBeter (17-5-2022 om 19:18)
Beetje eigen schuld he... pincode meegegeven waarschijnlijk. Dan vraag je er een beetje om. Welke bank komt er nu persoonlijk en bankpas halen...
IND (17-5-2022 om 19:15)
Zeker triest @michelle en @johan alleen wat nog veel erger is dat dit soort figuren hier gewoon mee weg komen met of een waarschuwing of werkstraffen hooguit paar dagen vakantie zin een of ander HVB hotel zo zien ze het...
Cookie-instellingen beheren