Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Veel rook bij uitslaande schuurbrand Krabbendijke

Toegevoegd: 04-06-2022, 09.46 uur - Update: 04-06-2022, 10.08 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - In een schuur aan de Verlengde Noordweg in Krabbendijke is zaterdagochtend een uitslaande brand uitgebroken. De brandweer heeft inmiddels het sein 'brand meester' gegeven.


Vrijwel direct nadat de brand rond 09.15 uur was opgemerkt, werd door de brandweer opgeschaald naar middelbrand. Om de brand effectief te kunnen bestrijden werden blusvoertuigen uit Krabbendijke en Kruiningen opgeroepen. Vanuit Goes werd een watertransport ter plekke gestuurd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is de schuur circa 10x4 meter groot en werd deze gebruikt voor opslag. Het geheel is volledig uitgebrand en moet als verloren worden beschouwd. In een achtergelegen schuur staan dieren, maar deze zijn niet getroffen door de brand. De brandweer heeft door snelle inzet uitbreiding weten te voorkomen.

De brandweer heeft het aanwezige publiek opgeroepen om uit de rook te blijven. Omwonenden die last hebben van de rook wordt aangeraden ramen, deuren en ventilatieroosters te sluiten. Rond 09.40 uur is het sein 'brand meester' gegeven. Momenteel wordt nog nageblust. Dat gaat volgens de Veiligheidsregio ook nog enkele uren duren. 

Stichting Salvage is ingeschakeld bij het ondersteunen van de eigenaar in de afhandeling van de schade.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren