Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 41 km

Woning in Yerseke doorzocht in onderzoek naar drugshandel

Toegevoegd: 13-06-2022, 20.51 uur
Woning in Yerseke doorzocht in onderzoek naar drugshandel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

YERSEKE - Een woning in Yerseke is maandag doorzocht in het kader van een onderzoek naar de handel in harddrugs. In die zaak hield de politie ook een 38-jarige Nederlandse verdachte aan in Spanje.


De zaak ontvouwde zich vanaf oktober 2020 nadat de politie een cocaïnelab in het Brabantse Luyksgestel oprolde. Daarbij kreeg de politie de beschikking over een groot aantal ontsleutelde chatberichten van de cryptocommunicatie-platformen Encrochat, Sky-ECC en Anom. Daaruit bleek dat de 38-jarige verdachte vermoedelijk betrokken was bij het eerder opgerolde lab in Luyksgestel. Uit verder onderzoek bleek dat de man zich vermoedelijk op grote schaal bezig houdt met de handel in en productie van harddrugs. Ook wordt hij verdacht van witwassen.

Hoewel de man de Nederlandse nationaliteit heeft, werd al snel duidelijk dat hij niet meer in Nederland verbleef. Mogelijk hield hij zichzelf schuil in het buitenland. Door samenwerking met de Spaanse autoriteiten werd hij uiteindelijk opgespoord in Spanje. Maandag werd de man aangehouden. Ook werden daarbij woningen die de man bezit doorzocht. Het zou gaan om een huis in Yerseke en een woning in Helmond. De resultaten daarvan worden meegenomen in het verdere onderzoek. Op de twee woningen die de man bezit, waaronder die in Yerseke, is beslag gelegd in verband met mogelijk wederrechtelijk voordeel verkregen uit de drugs- en witwasdelicten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (14-6-2022 om 07:32)
Hij prijsde z,n eigen toch een tijd rijk. Dit zal tegen vallen als alles straks weg is .
Cookie-instellingen beheren