Weerbericht:
Vrij koud, bewolkt en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip in problemen bij sluizencomplex Bruinisse

Toegevoegd: 16-06-2022, 12.00 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Nabij de Krammersluizen bij Bruinisse is donderdagochtend een zogeheten koppelverband - een motorvrachtschip met duwbak - tijdens afgaand water vastgelopen.


De 188 meter lange combinatie was volgens gegevens van Vesselfinder onderweg vanuit de haven van Vlissingen-Oost. Aan de Schouwse zijde van de Philipsdam wachtte het schip om door de sluis te mogen. Op dat moment was het afgaand tij en de schipper had te laat in de gaten dat het voorste deel van de duwbak hierdoor vast kwam te liggen op de ondiepte naast de strekdam.

Rond 10.15 uur werden de hulpdiensten geïnformeerd over het incident. Patrouillevaartuig RWS22 van Rijkswaterstaat, reddings- en bergingsvaartuig Mistral en sleepboot Zephyrus liggen inmiddels stand-by bij het schip. Actie is niet nodig want de situatie is stabiel en verwacht wordt dat het schip bij opkomend tij zelf weer los kan komen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren