Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Dinsdag talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 109 km

Strandwacht redt zwemmers uit muistromen

Toegevoegd: 27-07-2022, 22.39 uur
Strandwacht redt zwemmers uit muistromen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - Strandwachten van de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) hebben dinsdag meerdere zwemmers uit zee gehaald die in de problemen waren gekomen door muistromen. Alle personen kwamen met de schrik vrij.


Volgens de strandwacht ontstonden door een combinatie van wind, stroming en het getij op meerdere plaatsen bij de stranden Oostkapelle en Noordduine muien. Strandwachten moesten meerdere afgedreven zwemmers uit zee halen. Ambulanceteams kwamen ter plekke om de geredde personen medisch te onderzoeken. "Alles is gelukkig goed afgelopen en de zwemmers zijn met de schrik vrijgekomen", zo laat de SSV weten.

De strandwacht stelt dat de laatste tijd op de genoemde locaties vaker muien zijn ontstaan doordat voor de kust enkele flinke zandbanken liggen. "Het advies is om altijd tussen de rood/gele vlaggen te zwemmen. Hier bevinden zich de bewaakte zwemmerszones en houden in het hoogseizoen dagelijks strandwachten toezicht. Zwem je buiten deze zones? Let dan vooral goed op en laat altijd iemand toezicht houden. Bij noodsituaties bel je 112 en alarmeer je de dichtstbijzijnde lifeguard of strandwachtpost", zo adviseert de organisatie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willemse (28-7-2022 om 19:42)
Ik vind dat de strandwacht bij Oostkapelle een dikke pluim verdient met hun inzet. Als het gevaarlijk wordt zijn ze continu in de weer om de badgasten te waarschuwen die te ver de zee in gaan en gaan zelfs bij de ouders van kinderen langs om die te waarschuwen voor het gevaar zodat ze hun kroost in de gaten houden. Chapeaux!!!
Scheldewater (28-7-2022 om 08:18)
Je kunt er op wachten dat er weer verdrinkingen zullen plaats vinden. Veel mensen kennen de gevaren van de kustwateren niet en denken of zijn overmoedig in in kunnen in de zwemsport. Een oplossing anders dan blijven waarschuwen bestaat er volgens mij niet. Maar duimen voor het lopende zomer seizoen dat het allemaal weer goed zal gaan..
Cookie-instellingen beheren