Weerbericht:
Plaatselijk mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 132 km

Overheidsinstanties houden integrale controle in Middelburg

Toegevoegd: 29-09-2022, 13.08 uur
Overheidsinstanties houden integrale controle in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Medewerkers van de gemeente, politie, Veiligheidsregio Zeeland en Orionis Walcheren hebben woensdag een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in Middelburg. De controle was, in tegenstelling tot eerdere acties, niet alleen gericht op bedrijven op bedrijventerrein Arnestein, maar ook op bedrijven op andere locaties in Middelburg. zijn gecontroleerd. 


“Met deze acties willen we bereiken dat de bedrijven zich houden aan de geldende wet- en regelgeving. Tevens willen we ondermijnende criminaliteit zo onaantrekkelijk mogelijk maken. Door deze acties zorgen we ervoor dat eerlijke bedrijven alle ruimte krijgen om te ondernemen in een stad waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen”, vertelt burgemeester Harald Bergmann in een persbericht.

De controle was de dertiende sinds de start van integrale controles in 2018. Eerdere controles concentreerden zich voornamelijk op bedrijventerrein Arnestein. Volgens de gemeente zijn er deze keer ook bedrijven op andere plaatsen in Middelburg bezocht. Op veel locaties zou alles in orde zijn. Volgens een woordvoerder van de gemeente Middelburg is dat in lijn met de laatste controles waarbij ook al minder overtredingen en misstanden zijn geconstateerd.

Tijdens de controle werden tien locaties onderzocht. De gemeente heeft controleerde daar op het gebied van het bestemmingsplan en de milieu- en bouwregelgeving. De Veiligheidsregio controleerde op de brandveiligheid en opslag van gevaarlijke stoffen, Orionis Walcheren keek naar de naleving van de Participatiewet terwijl de politie lette op signalen van ondermijning en heeft opgetreden tegen strafbare feiten.

Daarbij werden er een aantal overtredingen van de milieu- en bouwregelgeving geconstateerd. De eigenaren krijgen enige tijd om dit te herstellen, waarna er een hercontrole zal plaatsvinden. Volgens de gemeente heeft de controle verder interessante informatie opgeleverd voor de deelnemende partijen. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren