Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

13-Jarig meisje opgepakt bij onderzoek steekpartij

Toegevoegd: 02-10-2022, 12.20 uur
Na de steekpartij werd een man uit Vlissingen opgepakt als verdachte.
Na de steekpartij werd een man uit Vlissingen opgepakt als verdachte.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens het politieonderzoek naar aanleiding van de steekpartij gisteren in Middelburg heeft de politie een 13-jarig meisje aangehouden. Dat gebeurde nadat een grimmige sfeer was ontstaan, zo meldt de politie vandaag.


Bij de steekpartij raakte een 49-jarige man uit Zoetermeer zwaargewond. Hij werd rond 15.20 uur gewond aangetroffen in zijn auto. Dat gebeurde op de Roozenburglaan. Een voorbijganger merkte de man op en sloeg alarm. De zwaargewonde man werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Na de steekpartij werd een deel van de Roozenburglaan afgezet. Datzelfde gebeurde in de Meanderhofstraat. Rond 16.10 uur kwam de verdachte uit een woning aan de Meanderhof. Hierop werd hij aangehouden. Volgens de politie is de verdachte een 43-jarige man uit Vlissingen en verkeerde deze onder invloed van alcohol. De aanleiding voor het geweldsincident ligt volgens de politie vermoedelijk in de relationele sfeer.

Ter plaatse is uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Rechercheurs hebben een buurtonderzoek gehouden en camerabeelden opgevraagd. Het politieonderzoek werd bemoeilijkt doordat een grimmige sfeer ontstond toen enkele toeschouwers zich opdringerig gedroegen. Een 13-jarig meisje maakte het wel heel bont. Zij beet en schopte één van de agenten. Om deze reden werd de tiener rond 16.15 uur aangehouden op de Roozenburglaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nn (3-10-2022 om 18:28)
Een poosje de gevangenis in
M.J (3-10-2022 om 11:00)
Beste meneer Vermue. Wat heeft het er mee te maken of iemand allochtone of niet is. Dit is een trieste gebeurtenis dat deze man gewond is geraakt. De actie van het betreffende meisje keur ik zeker niet goed maar heeft niets met de huidskleur te maken maar met de opvoeding als u tegenwoordig eens rondkijkt how de jeugd zich gedraagt zou u merken dat ook de Nederlandse jeugd zich zonder respect gedraagt. Ik vind het vervelend dat er gelijk weer vanuit wordt gegaan dat het wel de allochtonen zouden zijn.
Knuffie (3-10-2022 om 10:57)
Beste meneer Vermue. Wat heeft het er mee te maken of iemand allochtone of niet is. Dit is een trieste gebeurtenis dat deze man gewond is geraakt. De actie van het betreffende meisje keur ik zeker niet goed maar heeft niets met de huidskleur te maken maar met de opvoeding als u tegenwoordig eens rondkijkt how de jeugd zich gedraagt zou u merken dat ook Nederlandse
R (2-10-2022 om 21:58)
Er had beter boven het artikel kunnen staan brugpieper van 13 bijt agent.
klaar (2-10-2022 om 17:38)
jong geleerd..........en de politie ( waakzaam.....emn dienst.....) en de overheid en justitie houden de oogkleppen , Heel goe op....
Albert Vermue (2-10-2022 om 16:26)
Graag achtergrond informatie. Is de dader iemand met een allochtone achtergrond? En dat zogenaamde meisje? Ik wil graag weten om wat voor soort mensen het gaat namelijk. Dauwendale krijgt voor mij nu een zeer negatief beeld terwijl het waarschijnlijk om een bepaalde groep gaat die constant asociaal te keer gaat daar. Ben oprecht benieuwd in hoeveel procent van de gevallen in Dauwendale de overlast gevers een allochtone achterond hebben.
Cookie-instellingen beheren