Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

21-Jarige man uit Heerlen opgepakt voor bankpasfraude

Toegevoegd: 04-10-2022, 15.23 uur
21-Jarige man uit Heerlen opgepakt voor bankpasfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Een Middelburger heeft gisterenavond bezoek gehad van een bankpasfraudeur. Door snel alarm te slaan kon de 21-jarige dader worden aangehouden.


Een bewoner van een appartementencomplex aan de Oranjelaan in Middelburg werd ’s avonds gebeld door een vrouw die zei dat ze namens de bank belde. Ze verklaarde dat er ‘verdachte activiteiten’ waren waargenomen op de rekening van het slachtoffer. De vrouw zou de man kunnen helpen. Later op de avond zou er namelijk een medewerker van de bank langskomen om de pinpas van het slachtoffer op te halen. Als de medewerker er was, zou de man op zijn computer wat handelingen moeten verrichten en dan was zijn probleem weer opgelost.

Het slachtoffer sloeg meteen alarm. De politie werd gewaarschuwd en agenten namen in de buurt hun posten in. Op het afgesproken tijdstip kwam de ‘bankmedewerker’ het woongebouw binnenlopen. Net op het moment dat de ‘bankmedewerker’ de woning van zijn slachtoffer binnen wilde gaan, stapte er een medebewoner uit een andere woning naar buiten. Kennelijk werd het de ‘bankmedewerker’ toen te heet onder de voeten, want hij ging er vandoor.

Helaas voor hem werd hij toch door agenten in de kraag gevat en meegenomen naar een politiecellencomplex. Het gaat om een 21-jarige man uit Heerlen. Hij bracht de nacht door in een cel en mocht vanmorgen een verklaring afleggen. Door de officier van justitie is de verdachte daarna in verzekering gesteld, omdat het onderzoek nog moet worden afgerond. De man had een flink geldbedrag in zijn bezit waarvan de herkomst moet worden aangetoond.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (7-10-2022 om 13:28)
prima reactie van de bewoner en ook goed werk van de politie .en ja nu maar hopen dat dit figuur een tijdje opgeborgen word .wat ik nog steeds niet snap is dat velen hier om zwaarder straffen vragen maar dat rechters hier nog steeds geen gehoor aan geven .velen zijn het niet eens met die lullige strafjes die zeker niet afschrikken en dat moet wel de bedoeling zijn vind ik
Ik (7-10-2022 om 09:12)
Wat goed werk van die bewoner. En hopen dat al dat geld wat hij bij hem had weer bij de juiste persoon(en) terug komt. Stuur hem maar naar het leger om te worden opgevoed. Vaak de stormbaan over en met tandenborstel wc,s schoonmaken. Wie weet dat het nog eens een echte vent wordt.
Jac (4-10-2022 om 20:08)
Das al weer de tweede die is opgepakt in korte tijd hier in Zeeland. Geeft de burger weer wat moed.........
een inwoner (4-10-2022 om 16:38)
Bewoner en politie fantastich werk verricht CHAPEAU
willem (4-10-2022 om 16:31)
zet de hete teer en een pak veren maar klaar--want het zal werl weer op een flutstafje uitlopen. en dan in een wambuis aan de schandpaal zoals op het vroegere : van rossuns troost" te zien wasa.
Cookie-instellingen beheren