Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meerdere overtredingen bij integrale controle Yerseke

Toegevoegd: 12-10-2022, 16.13 uur
Meerdere overtredingen bij integrale controle Yerseke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Bij de integrale controle die gisteren plaatsvond in en rond de (jacht)haven van Yerseke, zijn meerdere overtredingen geconstateerd. Dat heeft de gemeente Reimerswaal vandaag bekendgemaakt. Gisteren werd al duidelijk dat één arrestatie was verricht vanwege een inbraak.


Medewerkers van de gemeente controleerden samen met de politie, de Koninklijke Marechaussee, de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen en de Veiligheidsregio Zeeland. De handhavers letten onder meer op milieuwetgeving, brandveiligheid en (ondermijnende) criminaliteit. Volgens de gemeente werden tijdens de controle enkele overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid en milieuwetgeving.

De politie meldde gisteren al dat tijdens de controle één aanhouding werd verricht. Vrijdag was namelijk een inbraak gepleegd bij een jacht dat in de haven lag. Nadat camerabeelden waren bekeken en nadat een getuigenverklaring was opgenomen, kwam volgens de politie een verdachte in beeld. Deze kon ter plaatse worden aangehouden.

Burgemeester José van Egmond spreekt van een succesvol verlopen actie. "Ik ben blij dat we hebben laten zien dat we als één overheid heel efficiënt en succesvol samenwerken. De aanhouding van een verdachte van diefstal is daarvan een goed voorbeeld."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (13-10-2022 om 15:13)
zeker hele goeie aktie , nu nog zorgen dat het blijvend is , maar na ' ff scoren ' is het vaak erg stil vanuit die hoek en gaat t geboefte weer lekker zijn gangetje
Cookie-instellingen beheren