Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 112 km

Camperbestuurder negeert stopteken, BOA moet opzij springen

Toegevoegd: 23-10-2022, 15.13 uur
Camperbestuurder negeert stopteken, BOA moet opzij springen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RENESSE - Bij de Zeeanemoonweg in Renesse heeft vanmiddag een handhaver opzij moeten springen omdat een weggebruiker die hij had willen laten stoppen, zijn stopteken negeerde.


Het voorval vond volgens de politie rond 14.30 uur plaats. “Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) gaf hier een stopteken aan een camperbestuurder. Die bestuurder voldeed daar eerst aan maar reed daarna toch door waardoor de BOA snel opzij moest springen om niet aangereden te worden”, zo vertelt de politie.

De camperbestuurder kon na het incident alsnog staande worden gehouden. Politieagenten kwamen ter plaatse en hielden de persoon aan. De politie is nog op zoek naar getuigen van het voorval.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (24-10-2022 om 16:30)
@Joris Waarom al die vraagtekens hier terwijl je makkelijk kunt opzoeken welke opleifding een boa heeft, wat zijn bevoegdheden etc zijn enz. En laat het verder over aan degenen die daar functioneel mee te maken hebben.
bram (24-10-2022 om 03:29)
Geen camper meer, geen rijbewijs. Als je zo achter het stuur zit, dan ben je het niet waard om deel te nemen aan het gemotoriseerde verkeer. Stap dan maar gewoon op de fiets, op naar de camping met je tentje.
Joris (23-10-2022 om 23:32)
Ik vermoed dat de situatie niet geheel duidelijk is en daarom getuigen worden gezocht van het voorval. Was de BOA in uniform? Komt de verklaring van de BOA niet overeen met die van zijn collega? Waarom geven BOA's een stopteken? Welke bevoegdheid hebben ze daarvoor en in welke situatie? Agenten zullen duidelijke werkinstructies hebben en getraind zijn om voertuigen te stoppen maar een BOA? Wat meer achtergrond informatie zou wenselijk zijn.
Cookie-instellingen beheren