Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Auto van de weg bij Retranchement, geen gewonden

Toegevoegd: 12-11-2022, 00.53 uur
De bestuurder van de auto raakte niet gewond.
De bestuurder van de auto raakte niet gewond.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

RETRANCHEMENT - Een automobilist is vrijdagavond met de schrik vrijgekomen bij een ongeval bij Retranchement. De auto van de jongeman sloeg over de kop.


De hulpdiensten werden omstreeks 23.25 uur opgeroepen voor het ongeval op de Retranchementseweg tussen Cadzand en Retranchement. Ter plaatse aangekomen, troffen de opgeroepen agenten een auto aan die ondersteboven in de sloot lag. De bestuurder was al ongedeerd uit zijn auto geklommen, een ambulance bleek niet nodig te zijn.

De jongeman verklaarde dat hij door een tegenligger werd verblind en van de weg was geraakt. Hierdoor belandde de auto ondersteboven in de sloot. De tegenligger is doorgereden. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Richard (12-11-2022 om 11:53)
Verlichting is vaak een groter probleem dan menigeen denkt; staat soms verkeerd afgesteld zonder dat rijder het weet. Ook bij fietsen trouwens... sommige rijden met koplamp bijna omhoog en weten volgens mij niet dat je je tegenligger het niet gemakkelijk maakt. Ook auto's negeren soms om te dimmen bij tegemoetkomende fietsers.... heb al meerdere malen dit ondervonden en steek dan maar mijn middelvinger op en probeer op het fietspad te blijven door maar snelheid te minderen anders zit je al in een berm en in ergste geval in de sloot die soms een meter verder is..... :(
mar (12-11-2022 om 10:21)
Weg is 60km/u ligt nog een fietspad en je dan laten verblinden?? Vertraag dan en geef ff een grootlicht signaal. Nooit in de lichten kijken. Dat wordt een grote kost als je alleen WA verzekerd bent. Gelukkig mankeert ie zelf niets.
fietser (12-11-2022 om 10:18)
Op een dergelijke weg, moet je afremmen en elkaar met geringe snelheid passeren. Rijd dan niet over polderwegen!?
Cookie-instellingen beheren