Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
94 files van totaal 379 km

Middelbrand op schip Kanaal door Zuid-Beveland

Toegevoegd: 12-12-2022, 17.26 uur - Update: 12-12-2022, 18.33 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Op het Kanaal door Zuid-Beveland is maandagmiddag ter hoogte van Hansweert brand uitgebroken aan boord van een 135 meter lang Belgisch binnenvaartschip. De brandweer is ter plekke.


De brand werd rond 17.10 uur ontdekt toen het schip 'San Remo' in de sluis lag. Al snel waren twee brandweerwagens onderweg. Om de brand goed te kunnen bestrijden, werd namelijk opgeschaald naar middelbrand. De KNRM-reddingboot van Hansweert werd ook opgeroepen maar de bemanning hiervan is vooralsnog niet ingezet.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) woedde de brand in de lading, bestaande uit blokken cellulose bestemd voor de papierindustrie. Nadat de luiken van het ruim van het schip waren geopend, bleek de brand op één plaats te hebben gewoed. Rond 18.20 uur heeft de brandweer het sein 'brand meester' gegeven, tien minuten later was de brand helemaal uit.

In afstemming met Rijkswaterstaat zal het schip in de loop van de avond naar Vlissingen varen. Daar zal het beschadigde deel van de lading worden gelost, zo meldt de Veiligheidsregio.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (22-12-2022 om 16:17)
De beste plek om te liggen is daar, makkelijk voor de brandweer om er bij te kunnen. Had midden in het kanaal wel anders gegaan, zeker als je er dan niet bij kan. maar hebben "papier" schepen zelf geen pomp en een brand slang ? en een reddingsboot oproepen is natuurlijk wel raar, er zitten gewoon trappen in de sluis. Tja Jokko ziet het allemaal anders deze keer.
Cookie-instellingen beheren