Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
Geen files

Handhavers gaan optreden tegen foutparkeerders

Toegevoegd: 18-12-2022, 08.41 uur
Handhavers gaan optreden tegen foutparkeerders
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Foutgeparkeerde (brom)fietsen zorgen in het centrum van Middelburg regelmatig voor blokkades en daarom gaan politie en handhaving hier de komende tijd tegen optreden. Hiervoor waarschuwen de Middelburgse wijkagenten.


Met name tijdens de nachten in het weekend komt het volgens de politie bijvoorbeeld regelmatig voor dat de doorgang van de Markt naar de Pottenmarkt geblokkeerd wordt door fietsen en bromfietsen. “Hierdoor kunnen calamiteitenvoertuigen met spoed er niet langs. De komende tijd zal daarom meer gecontroleerd worden op het parkeerverbod”, aldus de wijkagenten.

Volgens de politie moeten overtreders er rekening mee houden dat foutgeparkeerde (brom)fietsen worden verwijderd. “Het zou zomaar kunnen dat je fiets dan is gestald bij de gemeente. Er zijn immers genoeg alternatieven waar je je fiets kunt stallen.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Riet (23-12-2022 om 12:50)
Neem dan ook eens het binnensingeltje tegenover het politiebureau in Middelburg mee waar structureel auto's buiten de lijnen staan. Het is daar al veel te smal voor fietsers en de auto's worden steeds breder. Gewoon handhaven. En niet buiten de lijnen parkeren omdat jij zo nodig een forse brede auto wil.
VdVonck (18-12-2022 om 14:43)
Hier gaat het dus al mis. Hoe kan dit een prio zijn terwijl er om de haverklap een steekpartij o.i.d. is in die stad. Er zijn meerdere toegangswegen dus de hulpdiensten komen wel op plaats van bestemming. Bovendien zijn er tig straten in woonwijken welke onbereikbaar zijn voor een brandweerwagen. Stukje parkeerbeleid. Hoort bij de gemeente en niet bij de Politie!
Willem (18-12-2022 om 14:11)
In het begin na de vernieuwing van Tref werden de fietsen en brommers op een vrachtwagen geladen en afgevoerd. Nu parkeert en rijdt iedereen in de voetgangerszone en er wordt niets gedaan. Door te verslappen nemen ze het niet zo nauw meer. Wat verkeerd geparkeerd staat afvoeren en voor b.v. 300 euro teruggeven en geen onderscheid maken. Alleen als ze diep in de portemonnee worden gepakt gaan ze nadenken. En dan geen stadswachten inzetten die zich laten intimideren en wegsturen, slapjanussen zijn er al genoeg op deze verrotte aardbol.
Loes (18-12-2022 om 11:45)
Graag ook voor de auto.s ik ben niet gehandicapt maar de doorgang moet voor hen ook toegankelijk zijn. Maar net zo goed voor iedereen. Ik ben heel makkelijk als een fiets mij pad belemmerd staat deze een stuk verderop.
fietser (18-12-2022 om 09:21)
Inderdaad Ton.
Ton (18-12-2022 om 09:06)
En nu de auto,s nog, die overal op de stoepen staan geparkeerd.
Cookie-instellingen beheren