Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Bellende man staande gehouden bij Rilland

Toegevoegd: 03-01-2023, 18.20 uur
Bellende man staande gehouden bij Rilland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

RILLAND – Agenten van het politiebasisteam Oosterscheldebekken hebben dinsdagmiddag een man staande gehouden voor het bellen tijdens het autorijden.


De agenten zagen de man in de loop van de middag rijden. Tijdens het rijden was de man niet handsfree aan het bellen. Hierop hebben de agenten de man aan de kant van de weg gezet en spraken de man aan.

Tijdens dit gesprek roken de agenten een flinke alcoholgeur. Hierop hebben ze de man laten blazen. De man blies een hoeveelheid van 330 Ug/l. De man heeft voor beide overtredingen een bekeuring gekregen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (6-1-2023 om 12:43)
ze kunnen zoveel met techniek ,waarom niet iets uitvinden dat wanneer je rijd het niet mogelijk moet zijn om te bellen behalve handsfree. ik denk dat wel te realiseren is op termijn .want het is levensgevaarlijk .net wat Wallie zegt ,oorzaak onbekend zou in veel gevallen best telefoon gebruik kunnen zijn .en wat het alcohol slot betreft daar word opnieuw over beslist .ik hoop dat ook dit erdoor komt want je ziet weer een forse toename van ongelukken met drank op.
Wallie (4-1-2023 om 14:06)
Er vliegen genoeg auto's van de weg en tegen een boom. Oorzaak onbekend altijd. Als men nu eens wel zou onderzoeken en vermelden waarom iemand van de weg raakt, gaat er misschien een preventieve werking van uit.
Richard M (4-1-2023 om 10:09)
Heb afgelopen week een radio met Apple Carplay gekocht (of Android auto), voor 250 euro. De boete is 359. Simpel toch?
Sara (3-1-2023 om 23:02)
@zeeuw ook die duizend euro zal niet helpen. Mensen zijn gewoon verslaafd aan hun telefoon.... @Gina, ja qua rijgedrag herken je ze uit duizenden.
mar (3-1-2023 om 21:56)
@Brabander, Een Zeeuw is niet echt zuunig oor we geven best wat uit. Je moet niet drinken als je moet rijden en dan ook nog eens met de gsm in de hand onder het toeziend oog van een paar agenten, ja dan heb je gewoon de "hoofdprijs"
Joris (3-1-2023 om 21:13)
Onderzoek wijst uit dat mensen met drank op toch rijden omdat de pakkans nihil is en dat hun aantallen toenemen. Pakkans bij telefoon in de hand houden tijdens het autorijden is net zo minuscuul dus velen doen het gewoon. @Ewa: Het alcoholslot is al jaren verboden in verband met privacy wetgeving. @Gina: Inderdaad, de slingerende en extreem van snelheid wisselende bestuurders zie ik dagelijks met de telefoon in de hand hun auto besturen. Pakkans bijna nul dus wie doet je wat.
Cookie-instellingen beheren