Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 20 km

Woonboot verdwijnt deels onder water in Middelburg

Toegevoegd: 08-01-2023, 10.14 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het centrum van Middelburg is zondagochtend een woonboot deels onder water verdwenen na een lekkage. De woonboot werd bewoond maar er is niemand gewond geraakt.


Rond 06.50 uur werd alarm geslagen over één van de woonboten die lag afgemeerd aan de Londensekaai. De brandweer werd nog opgeroepen maar die kon niet voorkomen dat de boot dieper het water in zakte. Op dit moment is de woonboot al grotendeels onder water verdwenen. De onderste rij ramen van de boot is al nauwelijks meer te zien. Vermoedelijk ligt de boot inmiddels op een laag slik.

Volgens de politie zijn de problemen veroorzaakt door een gesprongen waterleiding. De gemeente Middelburg en het Waterschap Scheldestromen zijn ter plekke om te bekijken wat er nu moet gebeuren.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loes Passieux (10-1-2023 om 15:20)
Wat een nare situatie Adriaan. Wens je heel veel sterkte in de komende onzekere periode. Groet, Loes
Mede-woonbootbewoner (8-1-2023 om 20:23)
Sorry hoor, maar dit zat er inderdaad aan te komen. Met een vrijboord van nog geen 20 cm hoeft er niet veel te gebeuren of het gaat fout. Jammer, want het zet de gemeente, overheid en verzekeraars weer aan het denken. Kunnen ze de regels rondom woonschepen weer aangescherpen!
Bert (8-1-2023 om 12:20)
De plantjes krijg iig lekker water
Jarapple (8-1-2023 om 11:59)
Vind het niet vreemd gezien de hoeveelheid spullen alleen al.op het terras staan.riep al jaren dat hij een keer zou zinken gesprongen leiding of niet .
mar (8-1-2023 om 10:34)
Zonde, medeleven aan de gedupeerden.
Cookie-instellingen beheren