Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

180 Uur taakstraf geëist voor mishandeling van leeftijdsgenoot

Toegevoegd: 25-01-2023, 16.23 uur
180 Uur taakstraf geëist voor mishandeling van leeftijdsgenoot
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Tegen drie mannen die in februari 2022 een leeftijdsgenoot in elkaar sloegen, is een taakstraf van 180 uur geëist. Daarnaast moeten ze een schadevergoeding betalen.


Het trio, dat hun zaak bagatelliseert, wordt ervan verdacht op 4 februari vorig jaar een leeftijdsgenoot in elkaar te hebben geslagen. De drie zagen het slachtoffer aan voor iemand die één van hun vrienden zou hebben belasterd en wilden hem verzoeken daarmee te stoppen. Het latere slachtoffer werd niet veel later zonder enige reden tegen de grond gewerkt en zowel tegen zijn rug als hoofd geschopt en geslagen. Als excuus gaven de drie aan toen bezopen te zijn geweest maar zich toch alles goed te kunnen herinneren. Het was, volgens hen, allemaal schromelijk overdreven. Dat getuigen anders hadden verklaard, was volgens hen gelogen.

Tegen zowel de 22-jarige M. den B. uit Yerseke, als de 19-jarige L. W. uit Waarde en de 19 jarige L. R.  uit Kruiningen is tijdens de zitting bij de rechtbank in Middelburg elk een taakstraf van 180 uur geëist. Ook vindt de officier van justitie dat het trio een schadevergoeding van in totaal 10.675 euro (4.000 euro smartengeld en 6.675 euro aan advocaatkosten) zou moeten betalen. De rechtbank doet uitspraak op 8 februari.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tuinman (26-1-2023 om 17:39)
Tegen iemands hoofd schoppen is poging tot moord. De lafferikken, met z'n drieen tegen 1. Lang wegsteken, zulke mensen horen niet in de maatschappij. Helaas zijn er veel van zulke helden.
Marc (25-1-2023 om 22:23)
“Als excuus gaven de drie aan toen bezopen te zijn geweest maar zich toch alles goed te kunnen herinneren. Het was, volgens hen, allemaal schromelijk overdreven.” Jemig, dat maakt het zeker wat minder erg. Kleuters.. ik ben zelf ooit in de positie van het slachtoffer geweest en zo’n excuus maakt het zeker goed. Ik hoop dat de rechter een beter besluit neemt dan in mijn zaak toen. (250 euro boete). En ik 5 dagen ziekenhuis en 1 jaar nabehandelingen bij fysio en oogarts.
Pff (25-1-2023 om 19:28)
Veel te licht zou deze vermande jongens ff half jaar in de bak steken dan zouden ze wel eens leren van deze laffe daad met 3man
Cookie-instellingen beheren