Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Schip vastgelopen op Westerschelde bij Zaamslag

Toegevoegd: 25-01-2023, 23.35 uur - Update: 26-01-2023, 08.08 uur
Onder andere werden er zeven boten van Multraship ingezet om het schip los te trekken.
Onder andere werden er zeven boten van Multraship ingezet om het schip los te trekken.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

GRIETE – Een 227 meter lang vrachtschip uit Nigeria is woensdagavond vast komen te zitten op de Westerschelde bij Terneuzen, ter hoogte van buurtschap Griete. Er zijn meerdere boten nodig om het schip los te trekken.


Het schip liep omstreeks 22.25 uur vast op de bodem van de Westerschelde. Wat de oorzaak hiervan is, is niet bekend. Sleep- en bergingsbedrijf Multraship kwam met zeven boten ter plaatse om het schip van lager wal te helpen. Hierbij werd samengewerkt Rijkswaterstaat en de bemanning van de Vebo Runner van de Verenigde Bootlieden.

Eind van de avond lukte het om het schip los te trekken. Hierop is het schip naar het ankergebied Everingen bij Borssele gebracht. Multraship blijft daar nog aanwezig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren