Weerbericht:
Enkele buien, soms met onweer. Zondag droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagen verliest lading na ongeval A58 Krabbendijke

Toegevoegd: 24-02-2023, 14.13 uur - Update: 24-02-2023, 17.36 uur
Door: Eugène Harthoorn

KRABBENDIJKE – Op de A58 tussen Krabbendijke en Rilland is vrijdagmiddag bij een botsing een vrachtwagen zijn lading verloren. Er raakte niemand gewond. Wel ontstond er een flinke vertraging.


Omstreeks 13.10 uur kwamen twee vrachtwagens met elkaar in botsing op de A58 op de rijbaan in de richting van Bergen op Zoom. Hierbij raakte één van de vrachtwagens zwaar beschadigd. De chauffeur raakte ook zijn lading met korrels kwijt. De korrels belandden op de snelweg.

De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse om de weg vrij te maken. Bergingsbedrijf De Moor zal beide vrachtwagens gaan bergen. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel is er een ernstige vertraging op de A58 in de richting van Bergen op Zoom. Rond 14.55 uur stond er zo'n 10 kilometer file.

Inmiddels is de file iets afgenomen maar er is nog altijd sprake van een kilometerslange file. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd tot 40 minuten. De verkeershinder zal volgens Rijkswaterstaat ook nog wel even duren. "Ondanks de inzet van de zoab-cleaner duurt het schoonmaken langer dan verwacht. De afhandeling duurt tot rond 19:00 uur. Tot die tijd is omrijden sneller."


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Onbekend (24-2-2023 om 17:00)
@Tim e en CADO is een calamiteitendoorsteek. Dat is een doorgang voor de hulpdiensten voor op de snelweg. Meestal zijn dat slagbomen of paaltjes die je bij langzaam rijden omver kan rijden. Zo kunnen de hulpdiensten sneller ter plaatsen komen.
Tim Fakkeldij (24-2-2023 om 16:49)
Wat is in hemelsnaam een CADO?
Marjoke (24-2-2023 om 16:22)
Vraag me af wat hier verkeerd gegaan is! Te dicht langs elkaar heen gereden met inhalen?
Verbeek (24-2-2023 om 15:44)
Zoveelste keer dat de weg afgesloten is. Onbegrijpelijk dat, ondanks dat dit al meerdere keren geadviseerd is, er geen CADO geplaats worden op de A58. Kan zoveel tijd besparen en de doorstroming bevorderen doordat hulpdienst makkelijker kunnen werken. Wanneer nemen ze de positieve raad ter harte.
Cookie-instellingen beheren