Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie onderzoekt zeehond in net Grevelingenmeer

Toegevoegd: 08-03-2023, 17.32 uur
Het aangetroffen (inmiddels lege) schepnet.
Het aangetroffen (inmiddels lege) schepnet.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BROUWERSHAVEN - De politie doet onderzoek naar een zeehond die zondag in het Grevelingenmeer werd aangetroffen in een groot schepnet.


Het dier werd gevonden door een kajakker. Nadat melding was gemaakt bij A Seal in Stellendam, is het dier opgehaald. De politie laat vandaag weten dat het beestje verstrikt is geraakt en is overleden, eerder meldde de PZC op basis van een verklaring van de kajakker dat het net was dichtgebonden.

"De dierenpolitie weet nog niet wat er gebeurd is en waar het net vandaan komt. Zij is daarom op zoek naar meer informatie over het net en wil graag weten of dit net bijvoorbeeld van een boot is gevallen of gebruikt is voor andere mogelijk strafbare doeleinden", aldus het politieteam Oosterscheldebekken op social media.

Tips over het net zijn welkom via het politienummer 0900-8844.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maarten Van duijn (11-3-2023 om 12:46)
Tip voor de politie. Dit net is een kokkelhark deze hark wordt gebruikt om schelpdieren uit het zand/slik te halen. Dat is ook de reden dat dit net is dichtgebonden aangezien anders de schelpdieren er weer uitvallen. Zo te zien dus iemand die de hark is verloren en met dit resultaat.
Marretje (9-3-2023 om 22:35)
Zal er heus niet zelf in gezwommen zijn ,lijkt meer op een klopjacht op deze mooie dieren , Mag hopen dat ze de dader vinden( zal wel niet ) ,maar mocht hij gevonden worden, ook in een gesloten net door de Schelde mee trekken ,mag af en toe boven komen voor adem te halen , en dit alsmaar langer uitstellen, dieren beulen noem ik dit soort mensen. Diep triest
Ik (9-3-2023 om 09:17)
Vreselijk het was zo te zien nog geen volwassen zeehond.
Cookie-instellingen beheren