Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Landbouwvoertuig in beslag genomen na snelheidsovertreding

Toegevoegd: 14-03-2023, 15.00 uur
Landbouwvoertuig in beslag genomen na snelheidsovertreding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

HALSTEREN – De politie heeft een maandag een landbouwvoertuig in beslag genomen bij Halsteren. De 23-jarige bestuurder uit Oud-Vossemeer moest zijn rijbewijs inleveren.


De politie reed in d eloop van de dag met 100 kilometer per uur over de A4 ter hoogte van Halsteren, toen hij werd ingehaald door een landbouwvoertuig dat over de parallelweg reed. Omdat het voertuig gekeurd was als een landbouwvoertuig, mag dit voertuig maar 40 kilometer per uur rijden.

De bestuurder, een 23-jarige man uit Oud-Vossemeer, moest zijn rijbewijs inleveren en zijn voertuig werd in beslag genomen. De chauffeur wordt op een later moment gehoord over de overtreding.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JFK (15-3-2023 om 14:52)
@VdVonck, leuk dat je nichtje zo rond rijd maar owee als er iets gebeurt dan zegt de verzekering "jammer maar helaas". Stel ze rijd op de grote weg 120 km/u is dus 80 km te snel m.a.w. rijbewijs kwijt en waarschijnlijk een cursus plus een dikke vette boete. Zou er nog eens over nadenken!
motorrijder (15-3-2023 om 00:03)
kijk hier eens.. is al een oplossing voor deze maas in de wet.. https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/mobiele-machine-en-mmbs/wijzingen-en-restaureren/ombouwen-van-een-kentekenplichtig-voertuig-naar-een-niet-kentekenplichtig-voertuig
VdVonck (14-3-2023 om 20:22)
@Timsalabim, mijn nichtje rijdt met een MG rond welke gekeurd is als landbouwvoertuig. Het is aan de wetgever om hier iets mee te doen. Dat men er gebruik van maakt is niet heel gek.
Arnold (14-3-2023 om 19:18)
@Timsalabim Hé slimpie, en als het hier nu eens een bestelauto betrof?
Brabantse wal (14-3-2023 om 18:18)
Mogen ze veel vakker doen, hier in de buurt rijd er ook een veel te hard rond.
Timsalabim (14-3-2023 om 15:25)
Sinds wanneer is het een “overtreding” als men meer dan 30 km te hard rijd? Das gewoon een misdrijf hoor, zeker met zo’n dom autotje wat als “landbouw voertuig” gekeurd is… Daar moeten ze echt een wat aan gaan doen, gewoon een simpel regeltje aan de wet toevoegen “het voertuig kan niet als dermate gekeurd worden als het een voertuig betreft welk oorspronkelijk bedoelt is door de fabrikant voor het vervoer van personen”… Klaar; waarom is dit zo moeilijk?
Cookie-instellingen beheren