Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Woningbrand De Backerestraat Eede snel onder controle

Toegevoegd: 05-05-2023, 18.26 uur - Update: 05-05-2023, 18.39 uur
Woningbrand De Backerestraat Eede snel onder controle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

EEDE - In een woning aan de Monseigneur De Backerestraat in Eede is vrijdag aan het begin van de avond brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar middelbrand maar de brand was snel onder controle.


Het vuur in de woning werd rond kwart over zes ontdekt in de keuken van het huis. Hierna werden al snel blusvoertuigen van de brandweerposten Aardenburg en Sluis gealarmeerd. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bleek bij aankomst dat de buren de brand succesvol hadden geblust.

"De bewoonster en buren zijn veilig en ongedeerd. Het sein brand meester is gegeven", zo meldde de VRZ rond 18.30 uur. Om er zeker van te zijn dat de brand helemaal uit was, heeft de brandweer nog wel een nacontrole uitgevoerd. De hulp van Stichting Salvage is ingeroepen om de bewoonster te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren