Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 34 km

Aanvaring zeeschepen op Westerschelde

Toegevoegd: 07-05-2023, 10.09 uur
Aanvaring zeeschepen op Westerschelde
© Foto: Landelijke Eenheid politie - Dienst Infrastructuur Zuid-West
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op de Westerschelde zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee schepen met elkaar in botsing gekomen. Dat meldt de politie.


Volgens de dienst Infra Zuid-West van de politie was sprake van een aanvaring tussen twee zeeschepen. Hierbij was ook de 189 meter lange en 32 meter brede olietanker Kriti Emerald betrokken. Dit schip was vertrokken in het Belgische Antwerpen en onderweg naar Rusland.

Politieagenten gingen vanuit Vlissingen ter plekke om poolshoogte te nemen. Ook patrouillevaartuig RWS78 van Rijkswaterstaat werd ingezet. Van de beide betrokken partijen zijn de gegevens genoteerd. Ook zijn verklaringen opgenomen van de opvarenden. De Kriti Emerald ligt nu in ankergebied Wielingen-Noord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren