Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gekantelde vrachtauto Scherpenisse geborgen

Toegevoegd: 08-05-2023, 21.26 uur - Update: 09-05-2023, 07.17 uur
De vrachtwagen is inmiddels getakeld.
De vrachtwagen is inmiddels getakeld.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

SCHERPENISSE - De Spaanse vrachtwagen die maandag aan het einde van de ochtend kantelde bij de Poortvlietsedijk (N286) bij Scherpenisse, is maandagavond getakeld.


De vrachtwagen raakte rond 11.25 uur in de berm en reed vervolgens de dijk af. Het gevaarte kwam op het vrijliggende fietspad onderaan de dijk tot stilstand. Na de melding werd onder meer de brandweer opgeroepen maar de chauffeur van de vrachtwagen bleek ongedeerd te zijn gebleven en hij hoefde ook niet te worden bevrijd. De brandweer heeft wel de ongevalslocatie veiliggesteld.

In de trailer bevond zich een lading van 23 ton aan zakken met aardappelen. Deze moesten eerst uit de trailer worden gehaald voordat de vrachtwagen door bergingsbedrijf De Moor kon worden getakeld. De vrachtauto is in de loop van de avond overeind gezet en vervolgens afgesleept. De N286 kon ook na zs berging niet meteen weer open. Volgens de provincie Zeeland moest de berm nog worden gesaneerd. De werkzaamheden in de nasleep van het ongeval duurden uiteindelijk tot 23.00 uur.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Automobilist (9-5-2023 om 19:56)
Heeft nog lang geduurd. Lijkt me een routine klus voor een Berger.
Kees Smallegange (9-5-2023 om 08:18)
Die man op de foto is wel heel goed van vertrouwen. Ik geloof nooit dat die gele helm hem gaat helpen als het misgaat bij het takelen.
Cookie-instellingen beheren