Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontrole

Toegevoegd: 10-05-2023, 23.44 uur
Bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontrole
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Een groep studenten van de politieacademie heeft woensdag een kleinschalige MONO-controle gehouden. Het doel was om afleiding in het verkeer tegen te gaan.


De focus van de verkeerscontrole lag voornamelijk het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het besturen van het voertuig. In totaal zijn er 24 mensen bekeurd voor het rijden met een mobiele telefoon in de hand.

Ondanks het feit dat de focus op de afleiding lag zijn er ook nog andere bekeuringen uitgeschreven. Zo werd onder andere vijf keer waargenomen dat een bestuurder te hard reed. Ook werden drie personen betrapt op het rijden zonder autogordel. Eén van de gecontroleerden liet bij de eerste vordering zijn rijbewijs niet zien. Deze heeft een boete gekregen. Verder is er nog iemand bekeurd voor het doorrijden bij een rood verkeerslicht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (11-5-2023 om 10:13)
Nu nog focussen op 'artikel 5 treuzelaars' want die veroorzaken meer hinder en gevaar dan de gemiddelde hardrijder aangezien ze iedereen ophouden/hinderen. Dat jij niets te doen hebt betekent nog niet dat de rest van de wereld ook niets te doen heeft. Of als je niet durft, dan moet je misschien gaan denken aan een andere vorm van vervoer. Je hoeft niet te hard te rijden, maar rij de snelheid waarvoor de wegbeheerder de weg heeft ontworpen! Dus als er een bord staat met 70, dan rij je 70 en geen 55! En focus op mensen die onnodig links blijven rijden, want dat is OOK gewoon hufter gedrag.
Johan (11-5-2023 om 09:31)
In het artikel staat: "Het doel was om afleiding in het verkeer tegen te gaan". Dat klopt natuurlijk niet: Het doel van de controle was het trainen / opleiden van de studenten van de politieacademie! Laat u niets wijs maken!
willem (11-5-2023 om 04:17)
prima actie--moet veel meer gebeuren want nog steeds lappen bestuurders en fietsers het verboden bellen aan hun laars.
Cookie-instellingen beheren