Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Middelbrand begroeiing dijk Zaamslag

Toegevoegd: 04-06-2023, 14.40 uur - Update: 05-06-2023, 17.10 uur
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - Bij Zaamslag is zondagmiddag brand uitgebroken in de begroeiing van de dijk bij de Eendragtweg. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand.


De brand langs de Westerschelde werd rond 14.00 uur ontdekt. Nadat eerst alleen de blusploeg van Zaamslag werd opgeroepen, volgden later ook alarmeringen voor brandweerwagens uit Oostburg, Terneuzen en Vogelwaarde. Er zijn inmiddels twee blusvoertuigen, twee waterwagen en een schuimblusvoertuig ter plaatse. ‚ÄčOmdat de ingezette brandweerwagens moeten pendelen, is de Eendragtweg ter plekke afgesloten.

"De brand beslaat een stuk dijk van ongeveer 100 meter. De brand woedt aan weerszijden van de dijk. Er ligt veel gemaaid hooi op de dijk waardoor de brand snel is uitgebreid. De meldkamer heeft daarom opgeschaald", zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). De officier van dienst van de brandweer heeft rond 14.55 uur het sein 'brand meester' gegeven.

"De brandweereenheden hebben de brand aan beide zijden van de dijk geblust. Wel moet er nog worden nageblust", zo meldt de VRZ. Het Waterschap Scheldestromen wordt in kennis gesteld omdat er een aanzienlijk stuk dijk is verbrand. De brandweerinzet is volgens de veiligheidsregio arbeidsintensief en omdat het warm weer is, komt er logistieke ondersteuning ter plaatse om de ingezette brandweerlieden te voorzien van voldoende water en frisdrank.

Vanwege de droogte verhoogde de veiligheidsregio eerder deze week het natuurbrandrisico voor Zeeland naar de fase 'extra alert'. Dit betekent dat mensen gevraagd wordt extra alert te zijn op het ontstaan van brand in de natuur omdat deze zich door de omstandigheden gemakkelijker kan uitbreiden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren