Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tot 14 jaar cel voor drugssmokkel via Vlissingse haven

Toegevoegd: 18-07-2023, 19.25 uur - Update: 18-07-2023, 19.52 uur
Tot 14 jaar cel voor drugssmokkel via Vlissingse haven
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - De rechtbank Overijssel heeft vier mannen veroordeeld voor het smokkelen van harddrugs via onder andere de haven van Vlissingen. Twee van de mannen werden veroordeeld tot 14 jaar cel.


De rechtbank heeft de vier veroordeeld voor betrokkenheid bij drugssmokkel via de Vlissingse haven op 23 en 29 april 2020. Bij beide acties werd 4.500 kilo drugs via de haven binnengebracht. De mannen werden ook verdacht van het in georganiseerd verband binnenhalen van 9.000 kg cocaïne en het verhandelen van 4.500 kg cocaïne. 

De rechtbank heeft twee van de verdachten veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf. Een andere betrokkene heeft 9 jaar cel gekregen. De vierde verdachte kreeg 8 jaar cel met aftrek van zijn voorarrest.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas (19-7-2023 om 23:16)
@jan van Vlissingen U bent het dus eens dat de straffen op pedofilie minder erg zijn aan dingen die je tot jezelf neemt waar jezelf bij bent bv drugs en alcohol. Laat drugs gewoon gelegaliseerd worden net als het al 1000 den jaren legaal is geweest, zijn we ook van al die nonsens af. U drink ook wel is wijn ofniet?
jan uit Vlissingen (19-7-2023 om 13:55)
@ Jatoch, als ik het goed begrijpen vindt u de straf opgelegd voor dit drugs delict t.o.v. andere criminele delicten veel te zwaar? Heb een vermoeden dat u zelf gebruiker bent van deze onschuldige genotsmiddelen is u groot recht om dat te zijn, u ziet alleen niet de ellende die deze zogenaamde onschuldige genotsmiddelen bij gebruikers en hun omgeving veroorzaken. Vind de opgelegde straffen nog te licht.
Drica (19-7-2023 om 10:23)
Jaja deze veroordeelden zijn dus duidelijk ouder dan 18 jaar en vallen niet onder het jeugdstrafrecht. Uit bekomen ervaring zetten de criminelen jeugdigen in voor oa deze smerige klusjes. Enkele jaren geleden was er een geval van eerwraak op een school elders in het land. De dader was een minderjarig familielid die hooguit 2 jrn zou krijgen en niet zijn ouder familielid die ouder was en langer opgesloten zou worden. Alleen de rechters kunnen de strafmaat voor een daad uitdelen wij ongeschoolden in het recht moeten vertrouwen op de wijsheid van Vrouwe Justitia.
een gast (19-7-2023 om 08:19)
@ Jatoch je bent het niet eens met deze straf maar het is niet duidelijk wat je bedoelt , ik zou zeggen een paar jaar extra straf voor het ophalen en verkopen van drugs . En wat betreft de jeugdige ophalers ook direct flink straffen er word wel geroepen dat ze zo jong zijn maar volgens mij weten ze heel goed dat het verboden is .
Klaas (19-7-2023 om 05:32)
@jatoch inderdaad.!Pedo’s krijgen mildere straffen. Aan drugs of alcohol begin jezelf aan .
Ad Jonkers (19-7-2023 om 05:01)
Handelden ze ook in bananen?
Cookie-instellingen beheren