Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Middelbrand door ontplofte gasfles Kamperland

Toegevoegd: 24-07-2023, 08.36 uur
De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse.
De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Eugène Harthoorn

KAMPERLAND - De brandweer is maandagmorgen met meerdere eenheden ingezet voor een buitenbrand aan de Spieringweg. De brandweer schaalde op naar een middelbrand.


Door nog onbekende oorzaak ontplofte omstreeks 08.20 uur een gasfles in een tent met een buitenkeuken. Een groep waterscouts was in een kampement aan de rand van het Veerse Meer aan het koken toen de brand ontstond. Door deze explosie ontstond er brand in de nabije omgeving.

"De kooktent vloog in brand, maar stond ver genoeg van de slaaptenten vandaan. Niemand is gewond geraakt", aldus de veiligheidsregio. De brandweer schaalde vrijwel direct op naar een middelbrand. De brandweer is met twee tankautospuiten ter plaatse gekomen.

Rond 08.50 uur kon er het sein 'brand meester' gegeven worden. Kort hierna zijn de eenheden terug naar de kazerne gegaan.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren