Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 11 km

Negatief zwemadvies strand Groede door verminderde waterkwaliteit

Toegevoegd: 18-08-2023, 19.26 uur
Negatief zwemadvies strand Groede door verminderde waterkwaliteit
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

GROEDE – De GGD en de Provincie geven voor dit weekend een negatief zwemadvies voor het strand bij Groede en een waarschuwing voor het badstrand bij Breskens. Dit negatief advies is gebaseerd op resultaten van een test die verminderde waterkwaliteit aantonen.


Tijdens de reguliere zwemwaterbemonstering van Rijkswaterstaat zijn verhoogde hoeveelheden E-Coli en Intestinale Enterococcen (IE) aangetroffen bij Breskens Nieuwesluis Badstrand (Strand Groede). Wat de oorzaak van de overschrijdingen is, is nog niet bekend. De bacteriën E-Coli en IE overleven slechts kort in zout water, aldus Provincie Zeeland. Door het wisselend getij is de kans groot dat de zwemkwaliteit inmiddels alweer goed is. Ter controle zijn er vandaag nieuwe monsters genomen. Maandag zullen hier de resultaten van bekend zijn.

Uit voorzorg geldt tot en met maandag 21 augustus een negatief zwemadvies voor strand Groede en een waarschuwing voor Breskens Badstrand door een mogelijk verminderde waterkwaliteit. Vooral mensen met een slechte gezondheid wordt gevraagd op te passen met zwemmen. Wethouder Cees Liefting van de gemeente Sluis: “De metingen van Rijkswaterstaat zijn een momentopname. Het is voor het eerst dat we te maken hebben met een dergelijke constatering. We hopen dat er sprake is van een incident; dat zal maandag uit aanvullend onderzoek blijken. We vinden het belangrijk geen risico te nemen en hanteren daarom ook op advies van de GGD en in samenspraak met Provincie Zeeland een negatief zwemadvies bij Strand Groede.”

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yorin (18-8-2023 om 22:06)
Ecolie zit ook gewoon in het drinkwater! Gaat aleen om het ppm (hoeveelheid) hebben ze net een monster genomen waarvoor 1sec een meeuw heeft gescheten is het 3000x te hoog...
Henk (18-8-2023 om 19:44)
Komt helemaal goed met Waterdunen! Door het toerisme, voor het toerisme.
Cookie-instellingen beheren