Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Brandend jacht verdwijnt grotendeels onder water

Toegevoegd: 26-08-2023, 10.50 uur - Update: 26-08-2023, 11.58 uur
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - In de buurt van Neeltje Jans is zaterdagochtend een zeiljacht in brand gevlogen. Het jacht is grotendeels onder water verdwenen, de opvarenden zijn van boord gehaald. Twee personen raakten gewond.


Het jacht bevond zich ter hoogte van de Betonhaven bij Vrouwenpolder toen rond 09.10 uur brand werd ontdekt. Er werd direct groot alarm geslagen. Vanaf Neeltje Jans was de KNRM-reddingboot Fred snel ter plaatse. De bemanning van het snelle reddings- en bergingsvaartuig Mistral van sleep- en bergingsbedrijf Van den Berge (varend voor Multraship) kon even daarna starten met blussen. 

De twee opvarenden konden van boord worden gehaald door de opvarenden van een passerend bootje. Ze werden op de wal door de ambulancedienst behandeld omdat ze rook hadden ingeademd. De twee waren ook flink geschrokken. Geen van beide hoefde echter naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Naast de reddingboot Fred kwam ook de grotere KNRM-reddingboot Koopmansdank ter plekke. Deze nam brandweerlieden mee zodat die het jacht verder konden blussen. Tijdens het blussen deed zich een kleine ontploffing voor. Uiteindelijk verdween het jacht rond 10.00 uur grotendeels onder water. Hierop is de inzet van de reddingsboten beëindigd. Een politiehelikopter cirkelde korte tijd boven de incidentlocatie maar was ook snel weer verdwenen.

Rijkswaterstaat gaat zorgen dat het jacht wordt geborgen. Op dit moment wordt bekeken wie deze klus op zich mag nemen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Toeschouwer (28-8-2023 om 20:02)
@Jan: Daar worden ze vet voor betaald, hoeven geen pluimen hoor.
Jan van der Linde (26-8-2023 om 16:37)
Goede samenwerking, KNRM, brandweer en de Rijkswaterstaat. Gelukkig geen gewonden! Goed werk mannen en vrouwen.
Cookie-instellingen beheren