Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Overvaller Primera Middelburg krijgt celstraf

Toegevoegd: 31-08-2023, 18.29 uur
De overval vond op 10 februari plaats.
De overval vond op 10 februari plaats.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 35-jarige D. van de R. uit Middelburg die op 10 februari een gewapende overval pleegde op kantoorboekhandel Primera in het Middelburgse winkelcentrum Dauweldaele, is vrijdag door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk.


​Naast de opgelegde celstraf kreeg de verdachte ook te horen dat hij zijn slachtoffers een schadevergoeding van 6.300 euro moet betalen en dat hij onder toezicht van de reclassering komt te staan. Overigens moet hij ook nog eens zeven dagen cel ondergaan als ten uitvoerlegging van een eerder vonnis. Van de R. liep namelijk nog in een proeftijd van dit eerdere vonnis.

Op de bewuste dag stapte Van de R. tegen sluitingstijd van de winkel de zaak binnen en bedreigde hij het personeel met een vuurwapen. Hij eiste geld, kreeg 800 euro en vertrok. Dankzij een tip werd hij nog dezelfde nacht in zijn flat aangehouden. In haar vonnis hield de rechtbank er rekening mee dat Van de R. verminderd toerekeningsvatbaar moest worden geacht.

 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Belachelijk (2-9-2023 om 11:14)
Dit noem ik nou een vrij brief voor dit soort criminaliteit. Hoezo ontoerekeningsvatbaar??? Wat zal deze lachen in zijn cel
Niet meer op straat laten (31-8-2023 om 23:00)
Dauweldaele? Weet je wat, dat klinkt zo gek nog niet.
Arthur (31-8-2023 om 22:34)
Met andere woorden, die gaat na zijn fopstraf gewoon weer verder met criminele activiteiten.
Ad Jonkers (31-8-2023 om 19:04)
Ontoerekeningsvatbaar?
Cookie-instellingen beheren