Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatie bij woningbrand Baljuwlaan Middelburg

Toegevoegd: 05-09-2023, 10.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagochtend iemand aangehouden nadat brand was uitgebroken in een woning aan de Baljuwlaan in Middelburg. De brand is inmiddels uit. Een hond die in de woning was, is door de brandweer gered.


Wat er zich precies in het huis heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. Omstanders zeggen dat de aangehouden man brand heeft gesticht maar de politie heeft hierover nog geen mededelingen gedaan. Duidelijk is wel dat de brandweer rond 09.45 uur met spoed naar het adres werd gestuurd omdat brand was uitgebroken op de begane grond.

De man, die zich verzette, is door politieagenten via de brandgang naar de Baljuwlaan gebracht. Daar heeft hij een tijdje op de grond gelegen waarna hij door agenten werd opgetild en in een busje werd gelegd. Vervolgens is hij door de agenten weggebracht. Het is nog niet bekend waarvoor de man precies is aangehouden.

Al snel werd opgeschaald naar middelbrand en zodoende kwamen twee blusvoertuigen en een ladderwagen naar de Baljuwlaan. Er werden ook twee ambulanceteams opgeroepen maar niemand raakte gewond. De brandweer heeft een hond uit de woning gehaald. De buren moesten uit voorzorg hun woningen verlaten.

Rond 10.10 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat de brand uit was. Enkele minuten later werd het sein 'brand meester' gegeven. De brandweer heeft de woning waar de brand woedde en die van de buren geventileerd. De omgeving is vooralsnog door de politie afgesloten. Volgens de Veiligheidsregio zal dit ook nog wel even duren.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (5-9-2023 om 22:06)
Een heel vreemd verhaal!
job (5-9-2023 om 18:49)
Jaja het kabinet heeft geregeerd de brokken zijn voor u #emergis heeft wachtlijst van 1.5 jaar. Maar de mirandas van de wereld zoeken geen oplossing ze willen rust.
Miranda (5-9-2023 om 18:05)
Lekker steeds meer gekken die in je straat komen....wat geeft dat een hoop stress als dit naastje gebeurd. De een woongenot word verprutst.
Cookie-instellingen beheren