Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietsster gewond bij ongeluk in Oostkapelle

Toegevoegd: 13-09-2023, 16.09 uur
De fietsster is naar het ziekenhuis gebracht.
De fietsster is naar het ziekenhuis gebracht.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - Bij een ongeluk in Oostkapelle is woensdagmiddag iemand gewond geraakt. Het slachtoffer is door een ambulanceteam naar het ziekenhuis gebracht.


Het ongeval gebeurde rond 13.40 uur, net binnen de bebouwde kom op de Noordweg. Een 57-jarige Duitse vrouw werd hier gepasseerd door een 39-jarige Middelburger die in een bedrijfsauto reed en dezelfde kant opging. Volgens de vrouw raakte de buitenspiegel van de auto haar tijdens het passeren en kwam zij hierdoor ten val. De bestuurder van de bus heeft hier naar eigen zeggen echter niets gemerkt maar de bestuurder is wel gestopt toen hij zag dat de vrouw ten val kwam.

In eerste instantie kwam alleen een rapid responder van de ambulancedienst ter plaatse maar deze besloot dat toch ook een regulier ambulanceteam ingezet moest worden. Het ambulanceteam heeft het slachtoffer uiteindelijk weggebracht. Volgens de politie had de vrouw nekklachten en schaafwonden. Politieagenten verleenden assistentie en namen verklaringen op van de beide betrokkenen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (14-9-2023 om 11:00)
De verkeersproblemen in deze dorpen, maar ook in Zoutelande, worden veroorzaakt door de aanwezigheid van veel te veel van die hinderlijke toeristen die denken dat ze in het verkeer alles mogen. Het is de erfenis van het wanbeleid van het vorige geldzuchtige beleid van het gemeentebestuur, die alles hebben laten volplempen met vakantieparken, (mini) campings, hotels enz. De “bestuurders” die er nu regeren zijn niet veel beter. De verkeersproblemen in de dorpen los je alleen maar op door flink te snoeien in de toeristenhokken. Het zou mooi zijn als er een flinke crisis zou komen in het toerisme, daar zouden veel inwoners van de gemeente Veere blij mee zijn, want dat komt het welzijn en woongenot ten goede.
Ik (14-9-2023 om 10:49)
Staan die auto's verderop ook geparkeerd op het fietspad of trottoire dan is het goed te begrijpen dat je veel gevaar loopt. Met rolstoel kun je ook niet voorbij lijkt me. Dan komt het erop neer dat voetgangers en fietsers over de rijbaan moeten lopen en fietsen. Tekenaars achter hun bureau hebben nergens geen benul van,niets geen praktijk ervaring.
fietsersbond Zeeland (14-9-2023 om 09:50)
Beste Peter, We weten als fietser, als automobilist, dat je elkaar niet te dichtbij mag inhalen. Als de spiegel de fietser heeft geraakt heeft ie te weinig ruimte tot de fietser opengelaten en dat wil je niet. Het gebeurd nog te vaak. Wacht met inhalen tot er voldoende ruimte is dat je op zeker een meter afstand van een medeweggebruiker passeert. Dan krijg je dit soort dingen niet. Vriendelijk Verkeer. Waarom die haast.
Peter (13-9-2023 om 17:09)
Oostkapelle heeft duidelijk hetzelfde verkeersprobleem als Grijpskerke. Maar dan met de toevoeging dat de gemeente Veere er niets aan wil doen. Noordweg, Dorpstraat, Duinweg, Oude Domburgseweg, je bent er je leven niet zeker als fietser. Ze weten er van maar heeft geen prioriteit. Advies, stel de gemeente aansprakelijk voor dit ongeval. Ze weten er van maar nemen geen acties. Grijpskerke staat niet alleen. Ik fiets voortaan met een grote boog om dat dorp heen. Te gevaarlijk. Maak je melding bij de gemeente en politie nemen ze je toch niet serieus. VVN heeft het dorp al in de ranglijst staan van meest gevaarlijke dorpen. Hoger dan Grijpskerke. En dat schrijft een fietser uit Middelburg.
Cookie-instellingen beheren