Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Tien jaar geëist voor poging tot moord Terneuzen

Toegevoegd: 14-09-2023, 20.24 uur
Hulpverleners bij de plaats delict begin oktober vorig jaar.
Hulpverleners bij de plaats delict begin oktober vorig jaar.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 35-jarige L. B. uit Terneuzen is donderdag een gevangenisstraf van tien jaar geëist vanwege een poging tot moord. Ook vindt het Openbaar Ministerie dat B. zijn slachtoffer bijna anderhalf miljoen euro aan schadevergoeding en smartengeld moet betalen.


B. die zegt zich niets te herinneren, zou na een woordenwisseling en veel sterke drank in de nacht van 6 op 7 oktober vorig jaar zijn vriend en tevens werkgever in diens woning aan de Axelsestraat in Terneuzen met een mes twaalf keer in diens hals, nek te hebben gestoken. Het slachtoffer liep bij de steekpartij onder meer een gedeeltelijke dwarslaesie op. Hij belandde in een rolstoel.

Volgens B. hadden de twee wat onenigheid over het salaris dat het slachtoffer B. zou betalen. Het slachtoffer ontkent dat overigens. In de visie van B. was er wel degelijk wat heibel over geld geweest, was zijn vriend en baas naar bed gegaan en had hij nog het een en ander gedronken. Meer wist hij niet te vertellen.

Rond half twee belde hij 112 dat zijn werkgever dood lag te bloeden. Dat was alles. Opvallend was echter dat in zijn telefoon allerlei zoekopdrachten stonden die te maken hadden met 'wat moet ik doen als ik iemand vermoord', 'ik ga mijn baas vermoorden, dat mag ik niet maar ik moet wel' en 'hoe moet ik iemand vermoorden'.

De rechtbank doet uitspraak op 28 september.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fred (15-9-2023 om 10:00)
anderhalf miljoen terug betalen, wie kan dat? kan een rechter wel eisen maar ................
Ineke (15-9-2023 om 08:46)
Ik hoop voor het slachtoffer dat de straf niet lager uitvalt
Cookie-instellingen beheren